Cs exigeix posar en valor la marca ‘Falles de València’ mitjançant una estratègia de branding internacional

0
610

Fernando Giner i Amparo Picó inicien, en la Falla Cuba- Literat Azorín, un cicle de debats sobre falles i festes i censuren “la falta de respecte del tripartit al model de festa que volen els valencians”
Ciutadans a l’Ajuntament de València ha exigit posar en valor la marca ‘Falles de València’ mitjançant una estratègia de branding internacional, durant el primer debat del cicle ‘Per unes Falles i Festes Valencianes per a Tots’, promogut per Cs, i celebrat anit en la Falla Cuba-Literat Azorín.

La trobada va girar entorn del tema ‘Noves Formes de Finançament, Mecenatge i Patrocini de les Falles’ i va comptar amb la participació del President de la Federació de Falles d’Especial, Santiago Ballester, la Presidenta de la Falla L´Antiga de Campanar, Xelo Salavert, el President de la Federació de Falles de Primera A, Paco Romero, i la Presidenta de l’Agrupació de Falles Gran Via, Sela Falcó.

“És incomprensible que en aquests moments no hi haja una gran marca de ‘Falles de València’, quan a més són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO”, ha dit el portaveu de Cs a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, qui ha instat al Consistori, a través de Junta Central Fallera, a crear una gran marca amb diversos patrocinadors, per a després repartir el benefici de manera proporcional entre totes les falles de la ciutat.

Giner, qui ha posat com a exemple la marca de la Lliga de Futbol Professional, ‘La Lliga’, ha qualificat de “inversemblant” que “ningú fins ara s’haja preocupat d’elaborar una estratègia en aquest sentit”.

“Com a liberal crec en la llibertat i hi ha una gran falta de respecte, per part del tripartit, al model de festa que vol la ciutadania. A Ribó li falta gestió i li sobra ideologia i a vegades gestionar és deixar fer, com en aquest cas”, ha manifestat Fernando Giner.

En aquesta línia, la regidor de Cs Amparo Picó, qui va actuar ahir com a moderadora del debat, ha agraït la participació de representants de la Interagrupación de Falles, la Federació de Falles d’Especial i la Federació de Primera A.

Picó ha qualificat de “essencial” propiciar el diàleg amb el món faller, “els qui han manifestat la necessitat que Fuset els deixe treballar sense posar-los tantes traves”.