El barri de la Xerea es prepara per a viure la Festa de Sant Bult

0
736

La Festa més antiga de la ciutat de València celebrarà els seus actes més importants aquest cap de setmana

El cèntric barri de la Xerea, s’engalana per a celebrar la festa més antiga de la ciutat, festa que ha sigut declarada d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana.
Els veïns i veïnes eixiran al carrer per a aclamar a Sant Bult, el Crist de campanya coronat que va ser trobat en 1238 per un obrer.

La Clavariesa Major de les Festes, Rosa Cercós Berefull, va visitar el programa Vive las Fiestas, i va aprofitar l’ocasió per a convidar a tots els valencians i valencianes a gaudir de la festa, que com va declarar té la seua part lúdica i festiva, però també la seua part histórica.

Els actes van començar dimarts passat amb la vigília entorn de la Imatge del Crist de Sant Bult a l’Església Sant Tomás Apóstol.
Però continuaran al llarg de la setmana, amb un ampli calendari d’activitats, que després del pregó s’aniran succeint al llarg del cap de setmana i entre les quals no faltaran les processons, les misses i la tradicional música valenciana:

Dijous, 30 de Maig a les 20h
XVII Mostra de Música i Albaes Populars amb Dolçaina i Tabal a càrrec dels cantors Marisé, Xavi de Bétera i Bor, acompanyats per l’Associació Cultural Dos Quinzets Tró de Bac – Baruli, amb Dançà dedicada a Sant Bult de la Xerea.
Autor: El Dolçainer Brauli Ortega, des de C/ En Blanch a Plaza de Sant Bult.

Dissabte, 1 de Juny de 2019

18h, Chocolatà Oferida per la Junta de Clavarieses de Sant Bult en la Plaça de Sant Bult.
19.30h Cercavila General per les Calles del Barri de la Xerea per la Banda Ateneu Musical Cortes de Pallars.
20h Trasllat Imatge del Crist de Sant Bult, des de la seua Seu Social fins a l’Església de Sant Tomás i Sant Felip Neri amb el següent recorregut:En Blanch,Poeta Liern,Conde de Montornés,Parròquia de Sant Tomás.
A continuació Pregó de Festes de Sant Bult, a càrrec de: Sr. BLAS MUÑOZ PIZARRO Licenciat en Filologia i Professor de Llatí. Finalitzarà l’acte amb la imposició de les insígnies als nous Clavaris i Clavàries de l’any 2019.
23h Animació Musical en la Plaça Sant Bult.

Diumenge, 2 de Juny

10.30h Cercavila General que es procedirà per aquesta Comissió i la citada Banda a arreplegar a les senyoretes Clavarieses i Falleres, organitzant-se la comitiva que es dirigirà a l’Església Parroquial per a fer l’Ofrena de Flores a Sant Bult de Jesús.
12h En la Parròquia de Sant Tomás i Sant Felip Neri, tindrà lloc Missa Solemne cantada per la Coral Vicentina de Sant Tomás Apóstol i Sant Felip Neri.
Director: Juan González Noguera.
Soprano: Teresa Bellido.
Organista: David Asensi.
Acabant l’acte religiós, la Comissió de Festejos, Clavarieses, Clavaris i Associats acompanyats per la Banda Ateneu Musical de Cortes de Pallars, tornaran a la Casa Social.
19h Celebració de la Lluïda Processó, que recorrerà els següents carrers: Eixida de l’Església de Sant Tomás, Trinquet de Cavallers, Església Sant Joan de l’Hospital, Aparisi i Guijarro, Governador Vell (Esquerra),Plaza del Temple, Músic José Iturbi, Poeta Liern, Nieves (només imatge),Conde Montornés, Governador Vell,Nieves (només imatge), Santíssim (només imatge), En Blanch, Plaza de Sant Bult.
A continuació es procedirà a col·locar la Imatge en el seu artístic Altar.
Oferint-li una Dança al Patró oferida per la Federació Folklorica de la Comunitat Valenciana, als carrers En Blanch i PLAZA de Sant Bult i Tocs de processó a càrrec de “Mestres Campaners”

Dilluns, 3 de Juny
17.30h Festival Infantil, animació infantil, berenar i jocs en la Plaça de Sant Bult.
23h Concert oferit per la Banda Ateneu Musical a Cortes de Pallars en la Plaça Sant Bult pel Director: Sr. Santiago Miguel Alarcon.
00h Solemne Baixada i Trasllat de la Santa Imatge, a la seua Seu Social, recorrent els següents carrers: José Iturbi, Plaza del Temple, Governador Vell, En Blanch.