EL conseller Marzà NO té sensibilitat con Alacant ni amb les seues festes de Fogueres per a realitzar el calendari escolar

0
1116

Foto:  visita de Marzà i Ribo a Nacho Billido durant les fogueres 2016.

L’Ajuntament demana a la Generalitat que el pròxim curs escolar a Alacant acabe el 18 de juny per a respectar les festes de Fogueres

El regidor Manuel Jiménez rebutja la proposta del conseller Vicent Marzà perquè les classes finalitzen el 23 de juny

Jiménez lamenta que una vegada més des del Consell s’estiga demostrant poca sensibilitat cap a Alacant i les seues festes de Fogueres

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Jiménez, ha assegurat avui que la proposta del Consell perquè el curs escolar 2020-21 finalitze el 23 de juny de 2021 suposa “una vegada més, una falta de sensibilitat del Consell cap a Alacant i les seues Fogueres”.

Per a Jiménez, el curs escolar a la ciutat d’Alacant hauria de finalitzar el divendres 18 de juny “perquè els alumnes i les seues famílies puguen gaudir de la Festa Oficial d’Alacant”.

Paral·lelament, el grup parlamentari popular s’ha posat en contacte amb l’edil responsable de Festes per a comunicar-li que es presentarà una proposició no de llei perquè a la Comunitat Valenciana el curs escolar finalitze el 21 de juny i així permetre que residents a València i Castelló puguen desplaçar-se a Alacant per a gaudir de les seues festes oficials.

Jiménez recorda al conseller Marzà que el major percentatge de pernoctacions durant les festes de Fogueres prové de la pròpia Comunitat Valenciana, segons dades de les Fogueres de 2019. Per això, Jiménez conclou que “apel·lem al fet que es considere l’opció que el curs finalitze a Alacant el divendres 18 de juny i que per a la resta de la Comunitat les classes concloguen el 21 de juny”.

Jiménez al·ludeix també a l’impacte negatiu que per a la pretesa reactivació tindria la decisió del govern autonòmic: “Les Fogueres són un important motor econòmic per a Alacant. Amb les limitacions derivades del calendari escolar, no es reflecteix la intenció d’ajudar els hotels, l’hostaleria i el comerç, que són els beneficiaris d’aquesta celebració. No volem que Alacant, una vegada més, torne a ser menystinguda pel Consell que ha entropessat, en diverses ocasions, amb aquesta mateixa pedra”.