El Consistori no li’l posa fàcil a les falles Sueca i Cuba

0
81

El Consistori obligarà a les falles Sueca i Cuba a traslladar els seus mercats ambulants per seguretat
El pla de la seguretat que estrenarà aquestes Falles el barri de Ruzafa durant l’encès de les llums comença a prendre forma. En principi no es precisarà el trasllat de cap falla, però el reforç per la situació d’alerta antiterrorista sí afectarà als mercats ambulants artesans i els llocs de menjar o beguda que instal·len les comissions falleres en les seues demarcacions.
Dos de les falles que es veuran afectades directament per aquest pla de seguretat i protecció seran precisament les que més públic congreguen, és a dir, Sueca-Literat Azorín i Cuba-Literat Azorín, ja que planten les falles especialment i a més són les que més aposten en el barri per les llums.

Si finalment aquest reforç de seguretat s’aprova tal com s’està estudiant, generarà problemes almenys a les comissions de Cuba-Literat Azorín i Sueca-Literat Azorín, ja que ambdues instal·len des de fa anys els mercats artesanals i llocs de menjar, ara modernitzades amb les furgonetes gastronòmiques, en les zones pròximes a Centelles.

Es dóna la circumstància que les citades comissions ja han presentat dins del termini i en la forma escaient els plànols amb les ubicacions de les zones d’activitats i dels llocs de menjar i mercats i açò suposaria haver de cercar emplaçaments alternatius a escassos mesos perquè se celebren les Falles.

Des de l’agrupació de falles de Ruzafa, reconeixen que afortunadament no es precisarà el trasllat de falles, «però aquestes mesures que estan proposant ara des de l’Ajuntament de València haurien d’haver-se formulat bastant abans, amb més temps i no tan damunt de les Falles», explica Guillermo Serrano, president del col·lectiu faller i recorda que el passat any ja es van deixar lliures carrers des de Pintor Gisbert i Puerto Rico a la Gran Via, on anys arrere es posaven llocs, però ara hi haurà més mesures que s’estan prenent molt prop de la celebració de les Falles de 2018.
Aquestes comissions de Ruzafa no seran les úniques de València que hauran de fer canvis en pro de la seguretat, ja que a l’octubre la Policia Local ja va començar a negociar els trasllats de les falles de Ribera-Convent Santa Clara (Telefónica) i Sant Vicent-Periodista Azzati. Finalment Telefónica plantarà enfront de l’institut Luis Vives i posarà la zona d’activitats i carpa descoberta en el carrer Xàtiva. Sant Vicent trasllada les seues falles i carpa a la plaça de Sant Agustín, malgrat ser un punt de concentració de l’Ofrena a la Verge

I és que si els canvis en Ruzafa seran importants, en la plaça de l’Ajuntament també s’han pres mesures destacades. Així, el carrer de la Sang ja no serà l’única via d’emergència per al pas d’ambulàncies, se sumisca les Barques. I com a vies d’evacuació s’uneixen Lauria, Periodista Azzati, Cotanda i En Llop per a poder eixir el públic en cas de devessall. Com a carrers lliures d’obstacles es trobaran Marquès de Sotelo, el Passeig de Ruzafa, Sant Vicent (entre María Cristina i plaça de la Reina) i María Cristina, fins a la plaça del Mercat.

Cuba i Sueca lamenten el trasllat dels mercats ambulants a dos mesos de les Falles i els presidents exigeixen que resituen les parades immediatament «perquè són la nostra font d’ingressos per a poder pagar les llums»