SHARE

 L’espectacle tindrà als prolegòmens l’actuació d’un DJ des de les 19 hores de diumenge. A continuació un gran treball audiovisual ple de sorpreses durant els seus huit minuts de durada es projectarà sobre les Torres de Serrans. La introducció incorporarà fragments d’un poema i posteriorment es dividirà en cinc grans escenes: la primera, d’avís d’inici de la festa, amb protagonisme per a les figures de dolçainers i tabaleters; la segona, fent un recorregut des de la història al present amb un viatge per les il·lustracions més iconogràfiques de les Falles; les tres següents, inspirades en els lemes dels cartells que formen la imatge gràfica de les Falles enguany: som tradició (amb la seda), som pólvora (amb professionals pirotècnics) i som art i som foc (amb els mestres fallers i la cremà), amb què es donarà pas a un espectacle pirotècnic.

Com és habitual, l’alcalde de València, Joan Ribó, pronunciarà unes paraules i lliurarà les claus de la ciutat a la fallera major, Rocío Gil, i a la fallera major infantil, Daniela Gómez. Enguany, per tercer any consecutiu, el parlament de la fallera major de València anirà acompanyat per la intervenció de la fallera major infantil. També es potenciarà un any més el caràcter inclusiu de les Falles amb subtítols i l’ús de llengua de signes, així com amb la reserva d’una zona per a persones amb mobilitat reduïda. L’himne valencià i un gran piromusical posaran el punt final a la Crida i donaran la benvinguda a les Falles de 2018.

L’esdeveniment, que serà retransmès per televisió, vorà reforçada les vies d’evacuació amb l’alliberament d’un corredor sobre el pont de Serrans. A més, es comptarà amb diversos servicis, com ara un dispositiu mèdic amb ambulàncies i atenció sanitària en diversos punts i un reforç dels urinaris que es col·locaran en l’entorn de les Torres.

Producció tècnica i audiovisual potent

L’espectacle comptarà amb una il·luminació espectacular, amb 120 focus que inclouen l’última tecnologia per omplir de color les Torres i l’espai per al públic. A més, hi haurà un sistema de so reforçat respecte a anys anteriors, amb 56 caixes DAS Aero 40A i 12 subgreus UX221 d’última generació per donar cobertura a tot l’entorn, inclòs el pont de Serrans, on s’instal·laran 16 caixes addicionals.

Dos potents videoprojectors de 30.000 lúmens permetran fer projeccions de llum brillants i dos pantalles LED de gran definició als laterals de les Torres facilitaran al públic assistent el seguiment de tot l’espectacle.

Boccachico DJ donarà la benvinguda al públic i amenitzarà l’espera fins que arribe el moment esperat de la Crida.