El COVID-19 deixa a les falles 2021 sense noves col·leccions d’indumentària fallera

0
608

La crisi sanitària ha colpejat bruscament a l’economia valenciana, no deixant indiferent a cap sector. Entre altres les empreses, fàbriques i tallers de proveïdors i fabricants de fils, teixits o orfebres…, porten tancats més de 60 dies. A més, amb un impacte econòmic negatiu molt elevat per a les empreses del sector de la indumentària.

Actualment, els fabricants auguren que guardaran en l’armari les noves col·leccions del 2021 per a l’exercici següent, ja que encara desconeixen el futur de les Falles 2020, com la majoria dels valencians.

Atès que la realització d’una nova col·lecció requereix d’un desemborsament important de les empreses, alguns indumentaristas es van quedar en plena finalització de nous models. Aquests mateix afirmen que no continuaran amb la confecció de la nova col·lecció per a finalitzar-la l’any vinent. És trist però lògic, ja que el que tenen fet no serveix per a res si no se sap res de les Falles 2020.

No obstant això, les botigues d’orfebreria es plantegen vendre els artefactes de la passada temporada i no realitzar nous models perquè la incertesa sobre el futur de les Falles no els permet invertir més.

Per això, aquestes circumstàncies provoquen a moltes Falleres Majors repetir el pròxim exercici. Amb això, se suposa que les màximes representants de cada falla no invertiran la mateixa quantitat de diners en la indumentària com van fer durant el seu regnat de 2019-2020. No obstant això, hauran falleres que realitzen alguna inversió, però moltes altres –per no dir la majoria- es conformaran amb el seu fons d’armari. Així doncs, estem presenciant una dura crisi d’un sector que arrossega segles d’història de creacions i innovacions, la qual cosa provocara que els valencians –entre ells els fanàtics de la indumentària i les representants- ens quedem sense noves tendències.