Tavernes decideix que les seues Falleres Majors i Corts d’Honor repetisquen en el 2021

0
379

Les maximas represenatntes accepten la petició de la junta local que ja ha començat a treballar perquè les festes del pròxim any siga més especial.

La junta local fallera de Tavernes ja s’ha posat en marxa per a organitzar el pròxim exercici després de cancel·lar la festa de 2020. El primer pas en ferm que ha decidit la federació que presideix Ximo Pons ha sigut comunicar a la fallera major de la localitat, Cristina Martí, la seua intenció que continue sent la màxima representant del col·lectiu faller en 2021.

Una proposició que ha obtingut una resposta afirmativa per part de la fallera major. «Cristina ha dit que sí i tots han estat del seu costat», apunta Pons. I és que no solament serà ella qui repetisca en el càrrec per al pròxim exercici faller, sinó que la cort d’honor, formada per sis joves, també continuarà representant a les Falles de Tavernes.

«Nosaltres volem i elles volen», ha afegit el president encara que és conscient que la situació de cada persona podria canviar perquè es tracta de casos i decisions individuals de cada família. Pons ha explicat que en el moment en què van comunicar des de la junta local a les falleres que la festa es cancel·lava ja els van traslladar la decisió de l’entitat.

Però la proposta de repetir els càrrecs dels màxims representants no es queda només en la junta local fallera, sinó que aquesta mateixa intenció és la que pretenen seguir les sis comissions de la localitat. Pons va explicar que en les reunions que han mantingut aquestes setmanes per a prendre una decisió «el sentir general era proposar a tots els màxims representants la continuïtat en 2021». No obstant això, cada comissió decidirà que és el que vol fer segons les circumstàncies de cada persona implicada.

A partir d’aquest moment comença una nova etapa per al col·lectiu faller que ja ha deixat arrere la «difícil decisió» de cancel·lar la festa, però són conscients que «el primer que hem de mirar és la salut i després tota la resta». «Les Falles no són alienes al que està succeint i no podem anar en contra de tot el món», va agregar Pons qui va recordar que s’han cancel·lat esdeveniments importants com a Sant Fermín i la Tomatina o la Oktoberfest a Alemanya que se celebra a la fi de setembre.
Nova etapa

Després de la «resignació» perquè la pandèmia ha afectat una festa Patrimoni de la Humanitat les Falles de Tavernes estrenen nou cicle i ja s’han posat «a treballar perquè el 2021 siguen unes Falles més especials si cap».

I com aquesta festa no és només d’una setmana a l’any, sinó que dura 365 dies, la federació ja està pensant en futurs actes perquè aquesta cancel·lació obliga a modificar altres activitats com l’exaltació de les falleres. No obstant això, el president va indicar que «alguna cosa pensarem per a poder fer un acte col·lectiu, si les restriccions ens deixen quan arribe el moment».

Ara volen centrar-se en el vessant social i solidari que van iniciar en aquesta etapa de canvi amb una junta local renovada per a «realitzar accions que puguen ajudar els veïns que ho necessiten després d’aquesta crisi».