El director del MUVIM, Rafael Company, serà el pregoner de la Setmana Santa Marinera de València 2020

0
82
Font: Elperiòdic.com
Rafael Company i Mateo, nascut en el Cabanyal i director del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MUVIC), serà el pregoner de la Setmana Santa Marinera 2020.

La Junta Major de la Setmana Santa Marinera va anunciar en l’última assemblea general de l’any celebrat dimarts passat 17 de desembre el nom de qui pregonarà la festa gran del Marítim.

L’actual director del MUVIM i veí del Marítim, és llicenciat en Geografia i Història –secció Història de l’Art- per la Universitat de València i Tècnic Superior de Serveis Culturals de la Diputació de València des de l’any 2000, a més en el seu currículum s’inclou també la tasca de coordinador tècnic del Gabinet Valencià de Numismàtica en el Museu de Prehistòria de València i Coordinador cultural dels Aules de Tercera Edat (LLIGUE) de València-L’Eixample des de l’any 1989.

Erudit en el món de l’Art i la cultura de la ciutat, Rafa Company, nascut en el Cabanyal en 1962, manté la seua vinculació amb el Marítim on encara disposa de residència en la zona del Canyamelar i és, per tant, un personatge amb un ampli coneixement tant de la singularitat de la Setmana Santa Marinera com de les tradicions culturals i socials dels barris de València més pròxims al mar, característiques valorades per la Junta Major per a l’elecció d’un dels impulsors i actual director d’un dels museus més visitats de la ciutat.

Entre altres reeixides exposicions, Rafael Company ha coordinat el reeixit cicle expositiu sobre la Mare de Déu dels Desemparats que va acollir el MuVIM del 29 de novembre de 2018 al 31 de març de 2019 i que va ser visitat per quasi 100.000 persones.

El Pregó se celebrarà el pròxim 27 de març de 2020.

Per part seua, el periodista Vicent Juan serà el presentador de les Publicacions de la Setmana Santa Marinera de València de l’any 2020.

Nascut en el Marítim i confrare de la Real Confraria de Granaders de la Verge de la Soledat, Vicent Juan va ser un dels rostres dels informatius en l’última etapa d’emissió de Canal 9.

Expert Universitari en Falles i Creativitat per la Universitat de València, en l’actualitat Vicent Juan exerceix de professor d’Educació Secundària en el col·legi Pio XII de València.