El Marítim homenatja a la Senyera

0
347

Un any més l’Agrupació de Falles del Marítim va rendir Homenatge a la Real Senyera en les Drassanes de València el diumenge 30 d’octubre.

Els cavalls de gala de la Policia Local van obrir la Processó Cívica que, a les 12:00 hores, i amb punt de partida en el Mercat del Cabanyal, va recórrer els carrers del Marítim. Els Estendards i Senyeras de les Comissions i els màxims representants de les Falles de l’Agrupació obrien camí a la Senyera, portada pels Delegats de Sector pertanyents a l’Agrupació.

Les Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario i Clara Mª Parell; Sandra Gómez, Regidora del Grup Socialista i Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de València; Amparo Picó, Mantenidora de l’Acte, i Regidora del Grup Ciutadans en l’Ajuntament de València; Pepe Martínez Tormo, secretari general de Junta Central Fallera; Directius de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, així com els màxims representants de les principals entitats del Marítim i diferents autoritats civils i militars, van acompanyar les Falleres Majors i Presidents de les 45 Falles de l’Agrupació disfrutant d’una agradable demà pels carrers del nostre Marítim, acompanyats per la Societat Musical “Poblados Marítimos”

Una vegada arribats a les Drassanes, es va rebre les Falleres Majors de València 2017, Raquel i Clara María, junt amb els seus Talls d’Honor, entre elles, les xiquetes REBECA SÁNCHEZ RASA, YAIZA DELGADO TOMÁS i MARINA GOZÁLVEZ PIQUER, junt amb les senyoretes RAQUEL MONTERO MARQUÉS i CARMEN ENGO MARÍ, components de la Talls d’Honor 2017 i Falleres d’esta Agrupació.

L’acte va començar amb un emocionat i respectuós minut de silenci en record d’HÉCTOR PERALES COSINA, qui ens va deixar esta mateixa setmana, President de la Falla Ramón de Rocafull-Conde d’Alaquàs, pertanyent a esta Agrupació.

Amb el so de tabal i dolçaina del Grup de la Falla Yecla-Cardenal Benlloch va tindre lloc la Dansà en honor de la Real Senyera, acompanyada pels Grups de Balls Regionals de les Falles Progreso-Teatro la Marina, Barraca-Travesía Església del Rosario, Doctor J.J. Dómine-Port i Cedro-Explorador Andrés, pertanyents tots ells a esta Agrupació.

Davant de les Drassanes, les encarregades d’hissar la Senyera van ser les Falleres Majors de València 2017, Raquel i Clara María, sent un dels primers actes on disfrutem de la presència de les Falleres Majors de València 2017.

En esta ocasió, AMPARO PICÓ PERIS, Regidora del Grup Ciutadans en l’Ajuntament de València, va ser l’encarregada de realitzar la glossa de l’acte.

Després de les seues paraules i l’entrega de records als participants, es va tancar l’acte amb les paraules del President de l’Agrupació Falles del Marítim, Pepe Pastor Gimeno, i a continuació tots junts, en peu, van posar la veu al nostre Himne Regional.