El marítim va realitzar la seua ofrena marinera a la Mare de Déu

0
448

Un any més la Federació Agrupació Falles Marítim va rendir Ofrena Floral a la Verge submergida situada en l’espigó de la part exterior del Real Club Nàutic de València.

La figura, esculpida en bronze en 1977 per Ignacio Cuartero Fernández (propietat del G.I.S.E.D.València), va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant això, al maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d’haver restaurat la imatge, els membres del G.I.S.E.Sr. València, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge en un lloc més accessible, enfront de l’espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat.

El Moll 25 del Real Club Nàutic de València, el qual ha oferit desinteressadament les seues instal·lacions, va ser el punt de partida de l’acte el diumenge 26 de setembre, en la qual els màxims representants de les 46 Comissions que formen la Federació Agrupació Falles Marítim no van voler perdre’s aquest acte tan especial, al costat de Guillermo Serrano, President de la Interagrupación Falles de València i Luis Serneguet, Comodoro del Real Club Nàutic de València.

Després d’uns minuts de travessia, es va arribar al lloc on anava a realitzar-se l’Ofrena. En les aigües del Real Club Nàutic, on està submergida la imatge de la Mare de Déu, es van detenir els catamarans i al costat d’ells la llanxa dels submarinistes del G.I.S.E.Sr. València que, després de rebre el ram de flors que el Comandant Naval de València i Castelló, Alfredo Cordón Scharfhausen, juntament amb el nostre President, Pepe Pastor, els oferien en nom de tots els presents, es van submergir per a realitzar l’Ofrena. Al mateix temps, i en senyal d’Ofrena, les Falleres Majors i Infantils de les Falles que formen part de la Federació Agrupació van llançar una flor a l’aigua, sonant el Himne de la Coronació com a conclusió de l’Ofrena.

Aquesta jornada ha suposat el retrobament amb un gran dia d’Ofrena Marinera, i des de la Federació Agrupació Falles Marítim volem agrair i deixar constància d’això una vegada més, i destacar la col·laboració i les facilitats que han prestat en l’organització de l’Ofrena Marinera el Real Club Nàutic de València, la Guàrdia Civil i el Club d’Activitats Subaqüàtiques G.I.S.E.Sr. València