Jesús Peris Llorca escriurà el pregó de les Falles de Gandía 2017

0
691

Jesús Peris Llorca serà l’encarregat d’escriure el pregó que anunciarà les Falles de Gandia el pròxim 4 de febrer. L’escriptor i doctor de Llengües i Literatura tindrà l’honor redactar en manuscrit que llegirà el gran fotògraf gandià Víctor Cucart.

La Federació de Falles pensà en Jesús Peris per desenvolupar aquesta tasca tan complicada perquè la seua defensa i contribució per la cultura i la llengua ho mereixia. Gandia necessitava un escriptor tan destacat i compromés com ho és Jesús Peris.

Cal destacar que l’escriptor Jesús Peris fou el guanyador el passat any del premi al millor article patrocinat l’Ajuntament de Benirredrà i organitza la Federació de Falles. A més d’haver participat activament en l’estudi i propagació de les llengües, oferint tot el seu saber a la societat i a les falles de Gandia. Jesús Peris és el president de l’Associació d’Estudis Fallers, un col·lectiu que fomenta l’estudi de la festa de les Falles amb una perspectiva multidisciplinària valorant el patrimoni cultural que representen.

Jesús Peris és Doctor en Llegües, Literatura i lingüística hispàniques i llatinoamericanes, a més de llicenciat en Literatura, Filologia Hispànica. Actualment és coordinador de l’àrea de literatura espanyola i llatinoamericana en la Universitat de Virgina Hispanic Studies Program. A més Jesús Peris Llorca escrigué ‘La construcción de un imaginario nacio’ i compta amb el suport de l’editorial Tirant lo Blanch.

El pròxim 4 de febrer, Víctor Cucart tindrà l’honor de pregonar l’escrit de Jesús Peris en el Torrejó del Pí, un monument emblemàtic de la ciutat de Gandia. Amb ells dos, es donarà inici al compte enrere per a les festes josefines més internacionals i culturals, les Falles de la UNESCO.