El PP demana que s’habilite una línia d’ajudes específiques per a les comissions falleres

El grup popular també presentarà una iniciativa perquè la Llei de Mecenatge incloga beneficis fiscals per a les empreses que contribuïsquen amb el sosteniment de les Falles

0
116

La difícil situació per la qual travessen les nostres festes ha portat a la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, i la diputada i portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá a reunir-se amb els representants dels col·lectius fallers per a analitzar la situació d’aquest col·lectiu després de la confirmació que les Falles no podran celebrar-se.

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València ha afirmat: “Es necessiten unes ajudes específiques que arriben al col·lectiu faller al març, perquè si no arriben prompte moltes comissions desapareixeran i els sectors que depenen d’aquestes festes també. Per això, sol·licitarem tant a la Generalitat com a l’Ajuntament una línia específica per a les comissions falleres”

A més, Catalá ha anunciat que “el Grup Popular en les Corts demanarà a través d’una Proposició No de Llei que es modifique la Llei de Mecenatge de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu que es puguen incorporar beneficis fiscals a aquelles empreses que col·laboren i contribuïsquen amb el món faller com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Això serà un estímul que fomentarà així que les empreses privades pogueren també contribuir al sosteniment de les Falles.”

També se sol·licitaran que s’incloguen en aquestes ajudes i beneficis fiscals a les Fogueres i Gaites. D’aquesta manera es puga obrir la Llei de Mecenatge a àmbits culturals i molt representatius de la Comunitat Valenciana, de manera que el sector privat tinga uns beneficis fiscals per contribuir a aquestes festes.

“Cal fer atractiva aqueixa inversió i aqueix suport” ha assenyalat Catalá, que ha demanat a més a la Generalitat “un missatge clar i coordinat, sense diferències entre els socis, per a tenir un escenari que es puguen celebrar les Falles en el segon semestre sempre que la situació sanitària ho permeta”.

A més de Bonig i Catalá, a la reunió han assistit el President de Interagrupació, Guillermo Serrano, i el vicepresident, Miguel Prim, el President Falles Especial, Rafael Mengó, el President Falles 1A , Paco Romero, el regidor del PP de l’Ajuntament de València, Santiago Ballester, i el diputat autonòmic, Juan Carlos Caballero.