El PP exigeix a les Administracions que reaccionen ràpid per a salvar la pirotècnia valenciana

0
447

El regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de València, Santiago Ballester, ha mostrat “la preocupació” del Grup Municipal Popular davant la complicada situació que estan vivint els pirotècnics que han llançat un “SOS” davant les traves que es troben per a poder dur a terme el seu treball.

L’edil del PP ja s’ha posat en contacte amb el sector per a mostrar-los tot el suport del partit i per a remar junts i cercar solucions que “desbloquegen” la situació. “Exigim a les Administracions que reaccionen ràpid i atenguen les peticions del sector per a salvar la pirotècnia” ha afirmat Ballester qui ha lamentat que “la inacció i falta d’empatia de Generalitat i la Subdelegació de Govern de València hagen portat fins a aquest punt extrem on no sabem si farà si tindrem mascletàs en Falles. Sabem pels propis pirotècnics que porten molt temps advertint d’aquesta situació i no s’ha reaccionat.”

Des del Partit Popular s’ha recordat que la pirotècnia és un dels pilars amb els quals sustenta la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat: “Hem de fer tot el que siga a les nostres mans perquè els pirotècnics puguen disparar. “Estem a 100 dies de Falles, els pirotècnics són claus en lafiesta i la Plaça de l’Ajuntament és la catedral de la pólvora i València no es pot permetre que no hi haja mascletaes.”

Per això, l’edil del PP ha demanat cercar solucions: “Cal eliminar burocràcia, agilitar permisos i revisar la normativa per a assegurar la viabilitat de la professió més enllà de les Falles, garantint la seguretat personal i mitjà ambiental. L’única cosa que no val és la callada per resposta”.

“És un dels sectors que pitjor ho han passat en la pandèmia. Facturaven 0 euros. No podem deixar-los tirats” ha finalitzat el regidor del PP,Santiago Ballester.