Els granaders de cabanyal nomenen clavariesa d’honor a la Fallera Major de València 2017

0
582

La Clavaria de la Corporació Armada de Granaders de la Verge dels Dolors de la Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels del barri del Cabanyal de València ha decidit nomenar a la Fallera Major de València 2017, Raquel Alario, Clavariesa d’Honor de 2018, seguint la decisió adoptada en 2016 de fer efectiva aquesta decisió amb la Fallera Major Sortint.

El president de la Corporació, Jorge Simó, i el responsable de la clavaria, José Manuel Benaches, van lliurar el nomenament a Raquel Alario en el seu domicili, en companyia de la seua família, i qui ho ha acceptat gustosament.

Ella ho ha agraït per ser el primer que rep una confraria de la setmana santa valenciana i d’una entitat tan característica i única a més de que es va mostrar interessada per la història de la corporació, de la clavaria i de les celebracions de la Setmana Santa Marinera. cal recordar que Raquel Alario pertany a la Germanor del Sant Sepulcre de Gandia igual que altres components de la seua família.

El lliurament del quadre acreditatiu i la medalla com clavariesa tindrà lloc el Divendres de Dolor, 23 de març, en la parròquia de La nostra Senyora dels Àngels del Cabanyal en la missa de la corporació del seu dia d’eixida procesioanl.

Posteriorment, participarà en la processó de la corporació i assistirà a diversos actes durant la Setmana Santa Marinera de 2018.

L’entitat de la setmana santa valenciana també té previst convidar a la directiva de la Germanor del Sant Sepulcre de Gandia a participar en la processó del Divendres de Dolor perquè acompanyen a Raquel Alario en aqueixa jornada.

La corporació comença a completar el seu quadre d’honor de 2018 amb els nomenaments de Granader d’Honor, una de les distincions de la qual ha recaigut en la persona del Maestro Mayor del Gremi de Sastres i Modistes, Fran Tochona; el de la Clavariesa d’Honor de 2018, Raquel Alario, i, en breu, farà públic un altre.

La corporació és una de les dues de la Setmana Santa Marinera que en el dia de la seua eixida processional el Divendres de Dolor, enguany el 23 de març, un grup de 30 homes i dones porta la seua imatge titular a costal i té com a bandes de música titulars a la Banda de Cornetes i Tambors de La nostra Senyora del Redemptor de “La Coma”, de Paterna, i a l’Ateneu Musical del Port del Canyanelar de València.