El programa de festejos per a les Falles 2021 contínua esperant la seua aprovació

0
546

El ple de la Junta Central Fallera de gener, que tindrà lloc de forma telemàtica dimarts que ve 12, deixa fora de l’ordre del dia el programa de festejos per a les Falles 2021. De nou, la situació sanitària ha fet que qualsevol programa continue sent “provisional” i que tota mesura haja d’estar supervisada per la Conselleria de Sanitat.

Una situació que no concorda amb el que va anunciar el regidor de Cultura Festiva Carlos Galiana en el ple del novembre passat. Galiana afirmava en aquest ple que el llistat de festejos per a les nostres pròximes festes es coneixeria al gener, no obstant això, s’ha tornat impossible.

En aquest sentit,  Junta Central Fallera ha tancat la totalitat de les seues activitats fins a una altra ordre. De nou, seguint les noves restriccions d’horari imposades per la Generalitat Valenciana.

Així, activitats com el concurs de “play back”, les finals dels campionats de truc, parchís i dominó i els esports com el futbol 7, bitles, pàdel i pilota valenciana se sumen a la paralització que ja va viure el concurs de teatre el passat 6 de gener.

Per tant, les Falles continuen amb un escenari canviant que contrasta amb una certa estabilitat de la nostra festa veïna, les fogueres d’Alacant. A la fi de novembre aquestes ja van mostrar el seu (provisional) programa d’activitats per a el mes vinent de juny. Així, a pesar que ha de ser ratificat per sanitat per a tenir validesa, és una manera de mostrar les intencions que la festa se celebre en les seues dates habituals, en el tram final de juny, i una manera de traure als alacantins d’aqueixa incertesa que estan vivint.