El reconegut periodista valencià Baltasar Bueno: “El govern municipal està contra l’església”

El periodista i escriptor, Baltasar Bueno, reconegut en la societat pels seus càrrecs al capdavant de la premsa de la Diputació de València o el diari Las Provincias, critica la falta de consideració del govern municipal per les festes valencianes durant la pandèmia

0
638

Per primera vegada en la història, una taula petitòria dels seguidors de la verge per a recaptar fons per a una associació, que ajuda les persones en situació de malaltia mental, pobresa i exclusió social, no s’ha realitzat. “És una vergonya”, comenta el reconegut periodista Baltasar Bueno, per a recordar que aquests seguidors són els que més promocionen la devoció a la Verge dels desemparats, indubtable i intocable figura valenciana i, sobretot, fallera. A més, Baltasar no entén perquè: “qualsevol al carrer canta o balla i ningú diu res. No obstant això als seguidors de la Verge se’ls compliquen la vida”.

El govern municipal ha sigut el causant que aquest acte no se celebre, sense cap mena de justificació a la seua cancel·lació. Al que el periodista respon “El govern municipal està contra l’església”, ja que no s’entén perquè un acte per a ajudar els mes necessitats és prohibit.

“No coneixem la nostra història. Només ens uneixen les paelles i mascletàs”, critica Baltasar per a reconèixer que “el problema és nostre perquè necessitem tenir consciència que som un poble històric”. Potser, el primer pas és preguntar-se perquè tenim un alcalde Català.