Els Moros i Cristians d’Alzira reconquereixen la ciutat amb les festes del seu 20 aniversari

0
51
Fiesta

Ahir dijous 29 d’octubre, les filades i comparses de Moros i Cristians d’Alzira van muntar el campament fester, situat en la plaça del Regne. L’acte és l’avantsala de l’inici de la festa dels Moros i Cristians en la capital de la Ribera Alta, que tindrà lloc entre avui divendres 29 i el diumenge 31 d’octubre.

La millora de la situació sanitària ha permès als festers recuperar la festa, que enguany compleix 20 anys als carrers alzirenys, com ho recorda el cartell del festeig. Aquest cartell és obra del dissenyador de Betxí, Alfonso Giménez, i que presenta dues claus -el símbol de la ciutat d’Alzira- creuades, que conformen la creu cristiana. El cap d’una d’elles forma la mitja lluna mora i, dins d’ella, hi ha una de les torrasses de les mil·lenàries muralles d’Al Jazirat, expliquen els festers.

Avui divendres, la inauguració del Mercat Medieval suposarà l’inici formal dels actes. També estarà situat en la plaça del Regne. A continuació es farà el descobriment dels estendards de les filades. Enguany, però, no hi haurà entrada falsa. La nit finalitzarà amb la tradicional olla mora i un ball de túniques i gel·labes amb discomòbil.

Dissabte al matí, els festers gaudiran de l’esmorzar de filades «al campament fester i als seus cabiles, casernes o masets», que serà a les 10 hores. Els nens i les nenes d’Alzira podran gaudir d’atraccions infantils i de l’espectacle del mag Larsen, a les 12 del migdia, també en la plaça del Regne.

A la tarda, a les 18 hores s’iniciarà l’entrada de Caps d’Esquadra i bandes, i una hora més tard donarà inici la Gran Entrada Mora i Cristiana, des del carrer de Polinyà. Transcorrerà per l’avinguda de Luis Suñer, el carrer de Salvador Enguix, la plaça de la Constitució, els carrers Major Santa Caterina i Correus, i l’avinguda dels Sants Patrons fins a la plaça del Regne.

Enguany, i a causa de la COVID-19, no se celebrarà la tradicional Ambaixada. Havent sopat, a les 23 hores, actuarà el còmic Miki DKai i hi haurà una discomòbil en la plaça del Mercat.

Per tant el Diumenge, després de l’esmorzar fester i de la desfilada per la vila, tindrà lloc l’ofrena d’aliments a Santa Caterina, després de la qual continuarà la cercavila fins a la plaça del Regne, «al so de coets i canons», detallen els festers. A les 14.30 hores tindrà lloc un menjar de germanor a la sala Cotonera Events, on es realitzarà el reconeixement dels festers, acte amb el qual es tancaran les festes de 2021.