Els premiats de l’agrupació “Seu-Xerea-Mercat” ja tenen el seu guardó

0
42

Ahir, 19 de desembre, en el Saló Columnari de la Llotja es va engalanar de nou per a acollir la II Gala de Premis Seu-Xerea- Mercat. No era per a menys tenint en compte l’entitat dels premiats en aquesta 2a edició.

El Premi Seu en aquesta ocasió va recaure en Antonio de Zárate, President de la Falla Plaza Mossen Milá que ostenta el càrrec des de fa ja 47 exercicis comptant l’actual. Tot una vida de dedicació i esforç desinteressat per la festa fallera que li ha portat a rebre aquest reconeixement de la seva Agrupació.

Per al Premi Xerea es va destacar la labor centenària que duu a terme la Casa de la Caritat de valència pels més desfavorits. Una labor solidària apostant per la integració de les persones en situació de vulnerabilitat i en situació d’exclusió social. Té com a objectiu evitar la mendicitat als nostres carrers, disposa d’un alberg i de programes d’higiene així com servei d’ajuda a trobar una ocupació i realitzen activitats d’oci.

I es va pensar en un referent de la comunicació fallera, una publicació amb 80 anys d’història a la seva esquena com és el Turista Faller. Per la seva contribució a la festa servint com a guia per a valencians i turistes en els recorreguts per a veure falles i per ser una publicació que divulga la nostra cultura se li va atorgar el Premi Mercat.

Aquest lliurament de premis va venir amanida tal com els guardonats es mereixien, en un entorn únic, amb un concert a les mans del grup Valçaina i amb la presència dels quadres d’honor que conformen l’agrupació així com Carmen Martín, Fallera Major de València, qui va acudir acompanyada per la seva Cort d’Honor.