Expojove serà una gran cuina

0
639

L’edició 2017-2018 es desenvolupa sota el lema ‘nyam!’ i acull de nou militars sense armes per mostrar el seu “vessant més humà”

El certamen se celebra un any més en les instal·lacions de Fira València del 26 de desembre al 4 de gener

Expojove, la fira d’oci infantil i juvenil que cada any organitza l’Ajuntament de València coincidint amb el Nadal, se celebrarà aquest any en una gran cuina com a “escenari principal” i en espais de productes frescos -la granja, la muntanya, l’horta, el bosc i l’Albufera i el mar- com a “àrees complementàries” amb la finalitat de conscienciar als menors i a les seves famílies en favor d’una alimentació saludable i sostenible.

El certamen, que se celebra un any més en les instal·lacions de Fira València del 26 de desembre al 4 de gener propers, es durà a terme en aquesta ocasió sota el lema ‘nyam!’ (‘ñam!’), organitzat pel consistori a través de la Regidoria de Cultura Festiva al costat de la institució firal i amb la col·laboració d’El Corte Inglés.
La fira, per la qual l’administració local ha destinat un pressupost de 400.000 euros, ocuparà una superfície de 12.000 metres quadrats i acollirà més de 15 tallers, un gran laberint i més de 15 espectacles diaris en sis espais diferents.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que ha presentat Expojove 2017-2018 en roda de premsa acompanyat per dues dels animadors que participaran en el certamen. Tots ells han comparegut abillats amb capell de cuiner i davantal i proveïts d’accessoris de cuina atenent al lema de la fira i al fet que s’ha triat la temàtica culinària coincidint amb la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que ostenta aquest any València.

“Volem sumar-nos d’aquesta manera als actes organitzats amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació que ostenta València aquest any i vincular així als nens i nenes amb l’alimentació saludable i sostenible i amb hàbits d’aquest tipus”, ha indicat Fuset, que ha destacat que l’objectiu de Expojove és associar aquestes conductes amb la diversió perquè calin en els més petits i a través d’ells en les seves famílies.

En la ‘gran cuina’ que donarà cabuda a l’escenari principal del certamen estarà cada dia a les 14.00 hores el grup Pop Corn’s de Maduixa Teatre, així com diferents comissions falleres que presentaran les seves playbacks i el Mag Yunke, que clausurarà cada jornada a les 19.00 hores amb el seu espectacle de “grans il·lusions” ‘Conjuro’. A més, s’explicarà, com en l’edició del passat any amb un gran ‘Qui és qui’ “dedicat a productes del mar”.