Torrent ja està en Falles!

0
544

El món faller ha estat aquest cap de setmana de celebració i la ciutat de Torrent ja es troba immersa en les festes falleres. En unes setmanes, els monuments, la pólvora, les flors i la música inundaran els carrers de la capital de l’Horta Sud. Com és tradició, milers de fallers i falleres de les 29 comissions torrentinas es van reunir als peus de la Torre per a una multitudinària Crida. Des de l’emblemàtic monument, les Falleres Majors, Alicia Pallardó Benavent i Sandra Peris Embuena, acompanyades de les seues corts d’honor, van donar la benvinguda a les Falles de 2020 i van anunciar: Ja estem en falles!

La plaça Major va vibrar amb les paraules de la fallera major de Torrent que va convidar a tots els veïns i veïnes a gaudir de la “millor festa del món”. Un espectacle projectat sobre la Torre amb imatges de cultura, art, color, música, i que va acabar amb una foto de les màximes representants de la festa, va donar inici a l’acte. Seguidament, l’alcalde Jesús Ros, acompanyat del regidor de Festes, Pascual Martínez, va dirigir unes paraules a tot el públic assistent desitjant que “les nostres Falles arriben a tots els racons de Torrent i de tot el món, i que us divertiu, participeu en tots els actes, i que obrigueu els vostres casals per a celebrar aquesta festa que és un dels nostres signes que ens identifica com a poble”.

L’alcalde va donar pas a una emocionada Alicia, que va anunciar que “un any més estem ací, un any més la nostra Torre serà testimoniatge de l’arribada de la primavera, i amb ella arriba la màgia; la màgia d’allò que més volem, d’allò que per a nosaltres és la nostra manera de viure. Torna l’olor a pólvora, torna la música de la cercavila, torna als nostres cors el sentiment; sentiment per la millor festa per excel·lència i patrimoni dels valencians, que fan viure la nostra essència i converteixen les falles en el nostre tresor més preuat”.

Per part seua, Sandra també va dedicar unes paraules dirigides als més xicotets i xicotetes: “Nosaltres, els xiquets, som el present i el futur d’aquesta festa; som el motor perquè la flama del nostre cor mai s’apague. I com a patrimoni de la humanitat, us dic que visqueu la millor festa del món”.

Finalment, Alicia, que va demanar a les comissions que pujaren enlaire els estendards, va exclamar: “Anunciem tots junts amb alegria i orgull que per fi a la nostra ciutat ja estem en falles i Torrent torna a estar de festa”. La Fallera Major es va unir a la Fallera Major Infantil per a clamar al mateix temps: “Visca Torrent, visca València i visca els falles”.

Després de donar la benvinguda oficialment a les Falles de 2020, l’alcalde Jesús Ros va lliurar les claus de la ciutat a les màximes representants del món faller. A continuació, el va publicar va entonar l’himne de Torrent i el de València, aquest últim cantat en directe pel torrentino Pascual Andreu. El fermall final el va posar un castell de focs artificials que va il·luminar el cel i va posar el punt final a la vetlada.

Amb l’objectiu que les Falles arriben a totes les persones, la Crida va ser comunicada en llengua de signes per a les persones amb discpacidad auditiva. A més, es va reservar un espai destinat a les persones amb mobilitat reduïda.