Fallera Major de Gandia 2019 aposta en Agustín i Amaia

0
844

El dissabte 20 d’octubre el Museu Faller de Gandia es va vestir de gala per a celebrar un dels actes més importants de l’agenda fallera, la presentació de la Fallera Major de la ciutat, Laura Puig Martí i nosaltres vam estar allí acompanyant-la i vivint una nit d’allò més emotiva. Són molts anys els que coneixem a Laura i a la seua família i ens sentim orgullosos que haja arribat fins al més alt, representar a la ciutat que la va veure nàixer.
Agustín i Amaia han sigut els responsables de realitzar els treballs Laura, per a #això han creat unes joies treballades amb tècniques clàssiques de l’orfebreria valenciana, amb làmines de metall retallat, embotit i gravat el resultat del qual ha sigut aquest imponent amanisc amb balconada triple en la seua terminal i una gran balconada en la rematada de la part principal de la joia. És un amanisc d’inspiració vegetal amb rosquetes, casquillas embotides i centres de perles. Les perles emprades per a aquest espectacular amanisc són perles cultivades de 5 mm i de 8 x 6 en oval, abraçades per corones de perles de 3 mm i mostacilla de 1,5 mm; cosides a mà amb fil de metall i esguitada per perles de 3 mm.

Les arracades estan formades per dos cossos. Un imponent orejal del que penja una balconada triple amb gran moviment. Tot #això cosit amb perla de mostassa de 1,5 mm i 2 mm.
La joia consta de dues peces. La superior, és una espectacular joia amb cinc centres de perla de 6 x 4 i 5 mm i 6 rosasses que emboliquen a la joia amb volutes vegetals i rematada amb una espectacular balconada lobulada de la qual naix la rematada de la joia.
El collaret de tres aplicacions, que és un referent en la indumentària valenciana per al Segle XIX, que remata el conjunt i li dóna riquesa i harmonia per a la indumentària de gala, està amb un enfilado de 7 voltes de comptes de perla cultivada de 3 mm. Se li ha elaborat la seua polsera amb els mateixos comptes de perles i un anell que complementa el conjunt.

Un xicotet detall en les forquetes és el detall que tanca el disseny.

El creador “No ha sigut una tasca fàcil per a nosaltres crear-li a Laura una joia tan important per a ella i per a nosaltres en el seu gran any. Laura és una gran fallera i ha confiat en nosaltres durant moltíssims anys i té moltes de les nostres millors creacions. Per això estem molt satisfets d’aquestes joies.
Durant el seu regnat té preparades algunes sorpreses que no deixaran indiferent a ningú. Ens encanta estar ací per a elaborar tot el que desitges Reina. Sempre tan detallista i pendent del mínim detall.”

Al seu torn des de Agudtín i Amaia donen moltes gràcies pel càlid acolliment que rebem per part de tota la família i fer-nos sentir com a casa. I deseans que tinga un preciós regnat i que gaudis amb aqueixa alegria i aqueix somriure tan captivador.

Fotos: Stefano Lacchin