Federació Junta Fallera de Sagunt i Lafarge contiuarán premiant a les falles més sostenibles

0
671

El president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, i el fins ara director de la planta de Lafarge en la localitat, Miguel Ángel Urbano, han signat de nou un conveni de col·laboració pel qual la cementera tornarà a atorgar, un any més, els premis a les falles més sostenibles del Camp de Morvedre, guardons que es donaran a conèixer el pròxim mes de març entre les comissiones participants en aquesta edició.
Com ja ocorreguera el passat exercici, per a 2018 tornaran a ser set les falles premiades en aquest certamen. D’aquesta manera, es tornaran a atorgar set guardons que estaran dotats de 800, 700, 500, 400, 300, 200 i 100 euros; així mateix les comissions que aconseguisquen els tres primers premis, a més, rebran una banderola acreditativa.
Així doncs, totes les falles del Camp de Morvedre que vulguen participar en aquest concurs hauran d’inscriure’s en el mateix des del 12 al 31 de gener de 2018 havent de presentar la memòria acreditativa amb totes les activitats realitzades fins al dia 5 de març a les 20 hores. En la valoració de les candidatures es tindran en compte la cerca de la sensibilització dels fallers, veïns i ciutadania pel medi ambient, la realització d’activitats que fomenten el coneixement, respecte pel medi ambient i la conscienciació de la societat, l’ús de materials reciclats en l’elaboració de la falla, la decoració del carrer, pessebres o carrosses, la realització d’activitats que fomenten el coneixement de la comarca, entre altres aspectes.
A més, també tindran puntuació que la temàtica del monument quant a crítiques o ninots tinguen relació amb Lafarge així com el coneixement sobre l’activitat d’aquesta empresa en la localitat i la seua contribució al progrés econòmic, social i mediambiental realitzant-se visites a la factoria i/o a la pedrera del Salt del Llop.
Finalment, el jurat estarà compost per quatre membres, un dels quins pertanyerà a l’equip directiu de Lafarge, i la resta a entitats de cultura, educació ambiental i acció social que, per a tal efecte, es designen per part de la mercantil cementera.