Falleres majors de València de diferents anys viatgen Falleres majors de València de diferents anys viatgen els seus amb Sedes a Fitur els seus Sedes a Fitur

0
394

Falleres majors de València es convertiran en ambaixadores de la festa reeditant els seus millors moments en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) i mostraran en un acte públic els seus vestits tradicionals.

Est serà un dels moments principals del dia de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el 18 de gener durant aquesta fira. Dins de l’apartat dedicat a les Falles en l’oferta de l’ajuntament de la ciutat, el fil conductor d’enguany serà la seda, enllaçat amb els impulsos donats a aquesta tradició en els últims temps.

Per a demostrar la versatilitat de la seda, una part de les falleres portaran, efectivament, vestits de valenciana (el que complementarà a la presència de Rocío Gil i la seua cort) i unes altres ho faran vestint seda en altres aplicacions de paisà o cerimònia.

El passat any va ser el monument faller el protagonista en Fitur, on es va alçar una falla que, com sol ser habitual en aquests casos, no va poder cremar-se, sinó que es va mostrar simplement com a exhibició. En aqueixa edició van acudir per primera vegada des de 1991 tant la fallera major, en aquest cas Raquel **Alario, com tota la seua cort d’honor.

Aquesta iniciativa de la regidoria de Turisme de l’ajuntament també reforça la idea de revestir a les falleres majors de València del paper de “ambaixadores” de la seua festa. En aquest cas no solament acudirà Rocío Gil, sinó diverses de les seues antecessores.

La desfilada va suposar la major reunió de la història de falleres majors de la ciutat lluint els seus vestits oficials. Va haver-hi representants des dels anys noranta del passat segle, tant majors com a infantils, en el que suposava la presentació oficial dels esbossos de les seues falles.