Félix Crespo “Fuset una vegada més, vesprada i malament”

0
232

“Fuset va mentir al Ple i Assemblea de JCF de 7 i 14 juny respectivament, segons consta en acta, quan va anunciar que ‘es convocarien la setmana següent i prompte es repartirien les ajudes’”.

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha denunciat “la desídia i incompliment dels seus propis anuncis, una vegada més, cap al col·lectiu faller, quan transcorregut un any i mig ni tan sols ha convocat les ajudes a les 14 comissions afectades pel canvi de nom de carrers, i el que és pitjor sense conèixer quan les mateixes podran cobrar les ajudes”.

El 16 de maig de 2017, **Fuset anunciava en relació a l’aprovació del canvi de nom de carrers i l’afecció a 14 falles que ‘les comissions disposaran de tota la informació i assistència necessària per a afrontar un procés que s’estendrà durant un any’, “va tardar més d’un any per a reunir-se amb les comissions afectades i informals davant la incertesa de les mateixes i un any i mig després encara no ha iniciat el procediment de convocatòria de les ajudes a aquestes comissions”, ha manifestat Crespo.

MOCION DEL GRUP MUNICIPAL PP A l’octubre 2017

Crespo ha recordat que “aquest mes fa just un any que el Grup Municipal Popular va presentar una moció a la Comissió de Desenvolupament Humà (19 octubre 2017), on proposàvem l’elaboració urgent d’un estudi que quantificara la despesa i que es destinaren 50.000 € de la partida subvenció a casals dotada amb 100.000 €, que sistemàticament el regidor donava de baixa per a traspassar-ho a contractes menors, i la mateixa va ser rebutjada de pla pel tripartit”.

Per contra, al juny, el regidor ja va avançar que serien 20.000 € a repartir per igual entre les 14 comissions falleres, i que els correspondria entorn dels 1.500 €.

Així mateix, va puntualitzar que només cobriria els canvis d’elements distintius com els estendards; cartells lluminosos; ceràmiques amb els escuts; els dibuixos de persianes; els ‘photocall’ o el domini web. “Ens sembla òbviament una quantitat insuficient i que no s’haja realitzat un estudi que contemplara les necessitats i singularitats de cadascuna de les comissions, **Fuset de nou, arriba tard i malament quan de resoldre situacions del col·lectiu faller es tracta”, ha afegit el regidor popular.

En relació a l’ínfima subvenció que destinarà a les comissions afectades, Crespo ha recordat les manifestacions realitzades la setmana passada quan denunciem que Fuset ha retallat en 350.000 € les ajudes econòmiques a les falles en tres anys en donar de baixa sistemàticament la partida dotada, des de 1997, amb 100.000 € per a subvenció per a adequació de casals fallers. “**Fuset amaga conscientment aquesta xifra que estava destinada a les comissions històricament i oculta que va destinada a la formalització de contractes menors, assignant en aquest cas només 20.000 € al canvi de nom de les comissions, quan és constant la sol·licitud d’injecció de crèdit pel regidor”, ha denunciat Crespo.

Per a finalitzar, Crespo ha afegit que “**Fuset que està més ocupat i preocupat per la seua situació política i les primàries del seu partit, creiem que després d’any i mig d’inacció, ja és moment que de manera urgent convoque les ajudes i replantege la quantitat a concedir per insuficient, i tinga informades a les comissions sense mentir-los com va fer en el ple de juny, quan els anunciava que ‘la setmana següent es convocarien les ajudes i prompte es repartiria’”.