Flor d’Aigua i Flor de Cotó recuperen la indumentària tradicional

0
667

Les signatures de referència ja en el sector del indumentarismo valencià aposten per recuperar el tradicional i posar en les seues mans peces antigues.

Les signatures de referència ja en el sector del indumentarismo valencià, Flor d’Aigua i Flor de Cotó, aposten per recuperar el tradicional i posar en les seues mans i treballar peces antigues, com diuen els seus gerents, Guillermo Expósito i Javier Vicente Pérez, respectivament.

Durant el seu pas i entrevista en el programa de 7 Televalencia, ‘Viu les Festes’, van mostrar part dels seus treballs ( les peinetas) que ja han lluït les falleres majors. A més, van parlar de la seua forma de treballar i dissenyar els seus models.

Flor d’Aigua i Flor de Cotó estan situats en ple cor del barri del Carmen sota el eslógan ‘La Fàbrica dels Somnis’.

Història i evolució

Flor d’Aigua, empresa de plateros va nàixer en 1919 de mans d’Amparo Pastor Pastor besàvia de Guillermo Expósito. El que va començar com un taller de Gravat Artesanal, va passar en molt poc temps a ser un taller de peinetas ja que solament una setmana després d’obrir la seua tenda María Reglero Manglada F.M.V 2007 ja va lluir unes peinetas del seu taller, donant a conèixer-ho dins del món faller i valencià. Des d’aqueix any, ha seguit realitzant ininterrompudament les peinetas de les Crida a totes les Falleres Majors de València i algunes Infantils.

També ha realitzat en moltes ocasions les peinetas de les Forces Armades i Gala Fallera, Peinetas per a Falleres Majors de Junta Locals com Gandia, Catarroja, Borriana, Bunyol, Benicarló, Torrent i a nivell Oficial porta realitzant les Peinetas Oficials de les Falleres Majors de la comarca de Sagunt des de l’any 2010.

Des del primer moment el Taller Flor d’Aigua ha apostat fermament per les peinetas de raspat, respectant la forma de venda dels nostres avantpassats, fent de cadascuna de les seues peces una joia totalment artesanal, exclusiva i personalitzada. A més, ha recuperat i adaptat múltiples complements de joieria tradicional valenciana poc coneguts, com les manilles i els ahorcadores.

L’any 2011, dins de l’apartat de complements va començar a crear una altra línia, però aquesta tèxtil, on es poden trobar cofias de seda, mantillas de mitja lluna, davantals, mocadores de pit, escapularis. Aquesta nova línia va rebre el nom de “ Flor de Cotó ”, posant-se al càrrec d’ella Javier, convertint en poc temps en la seua signatura d’Indumentària Tradicional Valenciana. Des d’aqueix moment,m el taller comença una nova marxa en el món de la recerca de la indumentària i joieria tradicional valenciana.