Fuset allarga una batalla perduda

0
260

La majoria de directius insisteixen en l’assemblea en què no és convenient canviar ara el reglament, ja que hi ha un ambient crispat

Els presidents de falla ja van deixar clar en la seua reunió amb la Interagrupación que no volien un congrés imposat pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i menys amb un ambient de crispació. A més, anit van ratificar la seua negativa, però hauran d’esperar a fer-ho oficial en una assemblea el 14 de novembre.

En un debat que es va estendre fins a la mitjanit, va haver-hi presidents amb idees molt clares, com el de Rafa Ferrando, que va proposar que primer torne l’edil i després ja es parlarà del congrés.

El president de la Falla Plaza de Jesús es va qüestionar què passaria si decidiren no votar, però el secretari general, Ramón Estellés, va contestar: «Estaríem a reserva del que diga el regidor», ja que Fuset va dir que no tornaria fins que no es votara si volien o no congrés.

Diverses comissions van demanar a la directiva de la junta que es posicionara, però el vicepresident primer, Javier Tejero, va dir que estaven per a informar i no per a opinar». Malgrat açò, Tejero va dir que es podien veure temes com el reglament intern, l’ús de la bandes o si un vicepresident primer de la junta ha de substituir o no al regidor si no vas agafar a les assemblees.

El directiu de Verge del Cap va indicar que «aquests dies s’ha acusat a dues persones de polititzar la festa. Hi ha una ombra política en les Falles i no és el moment.

El president de la Interagrupación, Jesús Hernández, va recordar que havien acordat amb els directius de la junta i no amb **Fuset fer una votació el 14 de novembre i va opinar que «si el que volem és solucionar tot i parlar de Falles, anem a fer una votació que és el que vulgues Fuset. Açò sí, va insistir que totes les falles tenen la decisió molt clara.