Gátova recupera la tradició amb ‘El Matapuerco’

0
393

Amb aquesta popular festa, el municipi recorda les antigues matances de porcs que realitzaven cada any i per necessitat els seus avantpassats.

La xicoteta localitat de Gátova celebrarà aquest cap de setmana la festa popular de ‘El Matapuerco’. Amb ella, aquest poble recorda les antigues matances de porcs que realitzaven cada any i per necessitat els seus avantpassats. En l’actualitat, aquest ritu s’ha convertit en un dia de festa per al poble, en el qual tots els veïns surten a la plaça per compartir un dia de germanor. El programa ‘Vive las Fiestas’, de 7 Televalencia, t’avança de la mà de l’alcalde de la localitat, Manuel Martínez, com es prepara i com serà aquesta festa.

I és que, Gátova, al límit entre les províncies de València i Castelló, espera triplicar aquest cap de setmana la població, amb prop de 1.400 persones. Per això les carnisseries i fleques ja preparen els kits amb l’embotit, pa i beguda com a protagonistes. També, aquest dijous, Martínez, estarà en 7 al Dia, a les 20.30 hores, per parlar sobre la qual ja és l’edició número XIX de ‘El Matapuerco’.