Gemma Torrent viu el seu dia gran com a reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció

0
342

La germandat de la Crucifixió va participar per primera vegada.

Torrent ha celebrat una de les festivitats marcades en roig en el calendari festiu de la ciutat. La Setmana Santa torrentina congrega cada any milers de persones al voltant de les seues processons, actes i germandats. La setmana va començar Diumenge de Rams, on Gemma Torrent i els germans majors van iniciar la Setmana Santa amb el pas de l’Entrada Triomfal pels carrers de Torrent. Dilluns, dimarts i dimecres continuaren els trasllats i les processons. Destaquem dimarts, ja que tingué lloc el primer trasllat de la nova germandat, la Crucifixió, i dimecres amb les representacions vivents del Diví Costat i Negacions de Pere. A més, l’Encontre de la Verònica es va poder seguir en directe pel canal de YouTube i pel compte de Facebook de l’Ajuntament. Dijous Sant, la Processó del Silenci va fer la foscor i el silenci als nostres carrers amb la seua solemnitat característica. Divendres al matí, la Mare de Déu i el Jesús Natzarè foren protagonistes en l’Encontre Dolorós al peu de la Torre. A continuació, es van celebrar la Trencà de l’Hora i el trasllat del Diví Costat. Ja a la nit, en la processó del Sant Soterrar, totes les germandats van desfilar pels carrers de la ciutat, plens de gom a gom.

Gemma Torrent Medina, reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, va ser la gran protagonista del dia en l’Encontre Gloriós. La processó va començar per dos itineraris: un des de la parròquia de l’Assumpció, des d’on eixia el Crist Ressuscitat, i un altre des de la parròquia de Montsió, amb la reina i la Mare de Déu.

Les diferents germandats van anar desfilant fins a la plaça Major on anaven creuant-se i omplint tota la plaça fins a l’arribada de la reina i l’encontre entre el Crist Ressuscitat i la Mare de Déu. En eixe moment, les cornetes i tambors van parar de tocar per a donar pas a la tradicional poesia gravada per Gemma Torrent, amb la qual s’arribava al moment més esperat de la setmana: l’obertura de la carxofa des d’on van eixir els tradicionals al·leluies així, com des de les balconades d’al voltant. Els xicotets papers anomenats al·leluies contenen poesies o sàtires de diferents assumptes relacionats amb la ciutat o amb la Setmana Santa.

L’acte central de la Setmana Santa es va poder seguir des de qualsevol part del món gràcies a la retransmissió en directe que l’Ajuntament va oferir a través del canal de YouTube i del compte de Facebook Ajuntament de Torrent. La retransmissió va tindre un abast de més de 43.000 usuaris i més de 5.500 reproduccions.

Després de lliurar la banderola de l’al·leluia al consiliari de la Setmana Santa, Juan José Llorens, Gemma Torrent es va dirigir a la parròquia de l’Assumpció on es va celebrar la missa. A continuació, la reina de l’Encontre, amb la seua germandat, es va desplaçar fins a la parròquia de Montsió, i després va ser el torn de la visita a l’asil. El col·legi La Purísima també va rebre la visita de Gemma, i finalment l’Ajuntament de Torrent va obrir les seues portes perquè la reina de l’Encontre signara en el llibre d’honor. L’alcalde, Jesús Ros, va voler donar l’enhorabona a la Policia Local, Protecció Civil i Junta Central de Germandats pel bon desenvolupament de la Setmana Santa. La seua tasca és fonamental per tal d’enriquir el patrimoni cultural i festiu de la ciutat.