Hora i lloc dels actes de la Verge dels Desemparats a València

0
319

València celebra en el mes maig el centenari de la coronació de la Verge dels Desemparats. Milers de persones van gaudir d’un cap de setmana replet d’actes, entre els quals destaquen les mascletás, balls tradicionals i concerts de música simfònica en el centre de València. No obstant això, la festa de la Verge dels Desemparats encara no ha arribat a la seua fi. Ací us deixem els esdeveniments més importants que queden per celebrar-se:

ACTES VERGE DELS DESEMPARADOS 2023

RONDA A LA VERGE

El dilluns 15 de maig, les vuit i mitja de la vesprada, la Plaça de la Verge tornarà a omplir-se de públic per a assistir a la Ronda a la Verge. Un concert líric que organitza la Fundació Bancaixa.

Enguany, per a donar-li el caràcter extraordinari propi del Centenari, s’inclujirá la presència d’una actuació de piano a càrrec de José Ramón Martín. La part vocal de les romances líriques seran a càrrec de la soprano Carmen Avivar i el tenor Vicente Ombuena. Acompanyats de la Banda Municipal de València, l’Orfeó Valencià i el Grup de Danses Alimara, que va alternanco composicions musicals cantades o ballades.

Aquest acte gratuït i obert al públic finalitza sempre amb la interpretació del València Canta, de José Serrano.

FLORS I TUNES

El dijous 18 de maig, és un altre acte molt popular en aquesta festivitat. Aquest dia, l’altar major apareixerà decorat amb flors. Consisteix en l’ofrena que realitzen els Floristes de València, que a més tindran la seua missa major a les 13 hores.

Mentre que a les 21 hores, tindrà lloc una nova Ronda a la Verge. En aquesta cas, a l’interior de la Basílica, a càrrec de l’Estudiantina.

BESAMANS

El dimecres 24 de maig arriba l’altre gran acte popular: el Besamans. Una riuada interminable de persones acudirà i guardarà cua per a poder passar al costat de la imatge. La Basílica no tanca fins que no passa l’últim devot, alguna cosa que ve a ser ja entrada la nit.