Ciutadans critica al tripartit per pretendre la paritat en les Falles quan ho incomplix en els càrrecs retribuïts de la seua regidoria

0
349

El portaveu Fernando Giner i la regidora Amparo Picó emplacen a les dones a guanyar visibilitat en els fòrums fallers

El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha criticat que des del tripartit es pretén establir la paritat en el món de les Falles quan el propi regidor de Cultura Festiva, i president de la Junta Central Fallera, ho incomplix en el seu equip de l’esmentada regidoria reservant els sous només als hòmens.

Durant el debat sobre “La importància i evolució de les dones falleres en l’àmbit de la gestió” que ha celebrat el grup municipal de Ciutadans en el casal de la falla Blanquerías, el portaveu ha afirmat: “El regidor Pere Fuset té només té hòmens en la seua cúpula de confiança. Fuset no predica amb l’exemple”.

“Els polítics hem de facilitar la celebració dels festejos fallers però mai entorpir-les. S’ha de generar una gran marca de “Fallas de Valencia” des de l’Ajuntament de València, a través de la Junta Central Fallera, amb diversos patrocinadors on es genere un benefici a repartir de manera proporcional entre totes les falles de la ciutat. Com a liberal, crec en la llibertat i hi ha una gran falta de respecte, per part del tripartit, al model de festa que vol la ciutadania. A Ribó li falta gestió i li sobra ideologia i a vegades gestionar és deixar fer, com en este cas”, ha manifestat Fernando Giner qui va reconéixer l’important paper de la dona en les Falles.

Les ponents de la taula van ser Irene Sánchez, expresidenta de l’Agrupació de Falles de Benimamet-Beniferri; Gloria Martínez, presidenta de la falla Blanquerías; Paula Pascual, vicepresidenta de la falla Sagunto-Padre Urbà i la presidenta de la falla Nador-Milagrosa, Marián Ibáñez.

Finalment, la regidora Amparo Picó, el qual va moderar el debat, ha recordat que “l’important del debat ha sigut conéixer l’opinió de les dones presidentes de les comissions falleres i com elles han reconegut que el que importa és treballar per les falles, independentment de qüestions de sexe o ideologies de qualsevol tipus. Elles estan en eixos càrrecs per la seua vàlua sense cap tipus de traves per a accedir als seus càrrecs per part de les directives i açò és el més important. La igualtat ha d’anar unida a la llibertat d’elecció” i les va invitar a “guanyar visibilitat en els fòrums fallers on la veu de tots els fallers ha d’escoltar-se i on la veu de les dones fallera es fonamental”.