Ignacio Fresneda és el Premi dels Arts 2017

0
277

PREMI DELS ARTS VICENTE MONFORT, EDICIÓ 2017
Reunit el jurat del Premi dels Arts Vicente Monfort, organitzat per la Falla Passege
Albereda–Avinguda de França en la seua 5ª Edició, i presidit per Manuel Cabrera Faus, President de la Comissió, i integrat per Isabel del Pilar Blanco Menaches, empresària; Maria del Carmen Juan Castillo, enginyer informàtic; Roberto Torres Pérez, director del grup empresarial digital M4B; Marieta Monfort Cervelló, germana de Vicente Monfort, en representació de la família; ha vingut a fallar per unanimitat en la persona de l’actor valencià NACHO FRESNEDA, que per mèrits propis li fan mereixedor d’aquesta distinció en el panorama cultural.
La Gala de lliurament del Premi dels Arts Vicente Monfort tindrà lloc en el Casal de la comissió el dimecres 31 de gener a les 20:00 hores.
Ignacio Fresneda (València, 19 de juny de 1971) és un actor espanyol conegut per la seua interpretació del personatge de Manuel Aimé en la serie Hospital Central i com Alonso De Entrerríos en El Ministeri del Temps. Ha treballat també en cinema i teatre, així com en altres projectes televisius. Va interpretar al doctor Maurici Salcedo en la sèrie Estimar en temps regirats. Va saltar al panorama internacional en 2011 en interpretar a Driss Larbi en La Reina del Sud.
En teatre ha participat en Noces de sang, Titanic o Macbeth. En cinema podem destacar Tramvia a la Malvarrosa, el seu primer treball, i Atles de geografia humana.
En la xicoteta pantalla és on ha obtingut més popularitat. L’any 2000, va participar El cor de la ciutat. En 2002 va saltar a la fama a nivell nacional amb el seu paper en la sèrie de Telecinco Hospital Central. Partició a Estimar en temps regirats (TVE2009), La reina del sud (2011), Gran Nord (2012-2013), Isabel (2013), Víctor Ros (2014) i El Ministeri del Temps (2015) per la qual va obtenir el Premi Fotogrames de Plata al millor Actor de Televisió en 2016.