Impressionant espectacle pirotècnic de Alpujarreña

0
307

A les 14.00 es concentraven en la catedral de la pólvora milers de valencians, visitants i fallers per a assistir a la tercera jornada de mascletades del cicle faller.

Hui era el torn de la pirotècnia Alpujarreña, fundada en 1890, venen des de Ugíjar, Granada, per a delectar els sentits de tots els presents.

Al balcó es reunien les Corts d’Honor, Pere Fuset, Joan Ribó i diferents convidats, representants de falles de la ciutat i en aquesta ocasió, José Luis Ábalos, Ministre de Foment; i Santiago Posteguillo, escriptor valencià i Premi Planeta 2018. No podien faltar Marina Civera i Sara Larrazábal, Falleres Majors de València. En esta ocasió han donat l’ordre Marina Civera i dos companyes de la seua Cort: Raquel Avívar i Ana Ebri.

Els de Alpujarreña han oferit una mascletà de plantejament clàssic però incloent efectes digitals i una distribució nova, començant la mascletà des de tots dos extrems i localitzant el terratrémol final en el centre de la plaça.

Han començat amb el seu ja famós Martell de Thor, uns colps de tro secs i imponents, que s’han combinat amb la participació del públic mitjançant uns aplaudidors inflables que s’han repartit prèviament. Les seqüències digitals han combinat dispar aeri i terrestre, i ha acabat amb un terratrémol llarg, un bombardeig intens i un colp sec final.

Aquest espectacle èpic ha remogut les emocions del públic, que ha oferit una merescuda ovació als mestres pirotècnics.

Fotografies: Armando Romero