Ja pots visitar els betlems ecològics

0
650
Fotografía Manolo Guallart/AVAN

Els betlems amb material de rebuig que va iniciar fra Conrado a València continuen després de la seua mort amb mil naixements més.

L’Associació d’Amics de Sant Antoni, fundada pel frare caputxí Conrado Estruch, difunt l’any passat, ha inaugurat l’exposició de betlems realitzats amb materials de rebuig tal com ell els elaborava, en el convent de Sant Josep de València.

L’associació continua així amb la tradició que va iniciar fa 22 anys el religiós per a arreplegar donatius per a famílies sense recursos. La mostra, composta per prop de mil betlems, ha sigut beneïda pel bisbe auxiliar de València monsenyor Esteban Escudero després de la celebració d’una eucaristia.

La mostra, composta per prop de mil betlems, ha sigut beneïda pel bisbe auxiliar de València monsenyor Esteban Escudero després de la celebració d’una eucaristia.
Després de la benedicció de l’exposició de betlems, la sala d’actes del convent ha acollit un recital nadalenc del grup artístic “Palabras” que pertany als Amics de Sant Antoni.

L’exposició està ubicada en el soterrani i en la sala d’actes del convent de què Fra Conrado era porter, i romandrà oberta fins a esgotar els betlems en horari de matins de 10:30 a 13:30 hores i de vesprada de 17 a 19:30 hores.

Els naixements de la mostra estan elaborats amb diferents tipus de materials de rebuig, com a fustes, pinyes o ous. Els visitants de la mostra de betlems poden adquirir els naixements a canvi d’un donatiu, que serà destinat a l’atenció de les necessitats de més de 200 famílies valencianes sense recursos, a la Casa Bressol Sant Isabel, al Cottolengo del Pare Alegre, a l’associació per a la Defensa de la Vida Provida i a missioners de l’orde caputxina en diferents països.

A més, els Amics de Sant Antoni també han mantingut la tradiciónn que va emprendre Fra Conrado cada primer dimarts de mes de fer un repartiment d’aliments a centenars de persones sense recursos a les portes del convent.

Conrado Estruch va morir el 10 d’octubre de l’any passat als 89 anys d’edat en el convent de la Magdalena de la localitat valenciana de Massamagrell.