Julián Gimeno i Jaime Chiner, Creu Marinera de EOS

0
308

La Germandat de la Crucifixió del Senyor del Canyamelar, que presideix Jose Antonio Just Gil, col·lectiu de la Setmana Santa Marinera de València, va acollir per primera vegada, el passat 30 de març el SOPAR DE LA CREU MARINERA, que organitza l’associació cultural TROBADA I OPINIÓ SETMANASANTERA EOS, i que arribava a la seua ONZENA EDICIÓ, convertint-se en el pòrtic oficiós, en celebrar-se la vespra del PREGÓ ANUNCIADOR de la Setmana Santa Marinera de València, que organitza la seua Junta Major, i que enguany va pronunciar l’edil de cultura festiva Pere Fuset.

En un local abarrotat on es respirava l’ambient setmanasanter, i amb gents i confrares del Cabanyal, Canyamelar i Grau, es va viure una vegada més el sentiment confrare, premi de l’esforç, treball i amor per una celebració que banya el mar des de temps immemorials.

Un any més va conduir l’acte, Francisco Celdrán Martínez, que en primer lloc va demanar una oració i un aplaudiment per tots els setmansanters que ja no estan amb nosaltres en la vida terrenal, i gaudeixen de la Glòria de Déu Pare. Va estar acompanyat pel president de EOS, Juanfran Celdrán, al costat de Juan Huelamo i Manuel Furio, fundadors de EOS. A més del Vicepresident de la Junta Major de la SSMV i president del Crist del Grau, Benito Román, el secretari general de la SSMV Jose Vilaseca Haro i els edils del grup municipal Ciutadans, Manuel Camarasa i del grup popular Alfonso Novo.

Després d’homenatjar a les 30 germanors, confraries i corporacions, amb un marcapàgines dels guardonats en les deu edicions anteriors, a les bandes de música i cornetes i tambors i els mitjans de comunicació i fotògrafs que difonen les nostres celebracions molt aplaudits tots els col·lectius pels presents.

Va destacar la presència de la Clavariesa Major de l’Altar de la Platja, Maria Amparo Crespo Flor, del Coordinador de Canyamelar en marxa, José Aledón Esbrí, del president de l’Ateneu Marítim Miguel Angel Belenguer, i del faller de la Comissió de secció Especial, Exposició, Francisco Martí.

Julian Gimeno Ortega del Grau, i Jaime Chiner Gimeno del Cabanyal van ser els guardonats amb la CREU MARINERA l’any 2017, que va comptar amb la presència d’un centenar de setmanasanters de les 4 parroquials que estaven felices per sentir tan a prop la SETMANA SANTA MARINERA DE VALÈNCIA.

Julian Gimeno Ortega, semanasanter en la Confraria de Jesús de Medinaceli, des de la seua fundació de la qual és el seu actual germà major des de fa diversos lustres, ha ostentat diversos càrrecs en la Junta Parroquial de Santa Maria del Mar, i va ser un dels impulsors de la volta del Grau a les processons al costat de Jose Vicente Xifre en la Germanor del nostre Pare Jesús Natzaré, home de profunda fe catòlica, fomenta la devoció a la seua imatge titular i les accions caritatives i socials en la seua Confraria, que enguany celebra el 25 aniversari de la seua primera eixida processional, és delegat de l’assemblea general de la Junta Major. De mans de José Luis Peiró, Creu Marinera 2016 va rebre Julian, molt feliç el preuat guardó que atorga anualment EOS, i que reconeix l’amor i el treball per la festa gran dels Poblats Marítims.

Jaime Chiner Gimeno, és setmanasanter des de la seua infantesa, llegat que va rebre del seu pare Jaime Chiner Yuste, que està en el cel al costat de Déu Pare, que va ser un. dels fundadors de la Germanor de Jesús amb la creu en 1967. Aquest exercici aquesta real Germanor de Jesús amb la creu i Crist Ressuscitat celebra el 50 aniversari de la seua fundació.

Funcionari de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, escriptor i investigador, és un gran de la cultura valenciana i de la nostra festa autor de MAR, LLUM I PASSIÓ història de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València.

José Antonio Just Gil, president de la GERMANDAT DE LA CRUCIFIXIÓ DEL SENYOR, va felicitar a EOS per reconèixer el treball altruista dels setmanasanters, els va animar a continuar la labor una altra dècada més com a mínim, i la seua labor de dia a dia en el seu blog http://eoselblog.blogspot.com.es/