Ribó avala a la ‘cavalcada de les magues republicanes’ com a tradició valenciana

0
514
Font: El País

La Comissió de Patrimoni a l’Ajuntament de València s’ha portat una sorpresa en trobar que en el llistat de ‘activitats considerades de caràcter tradicional’ apareix l’epígraf de ‘reines magues’ al costat de la Cavalcades de Reyes.

“És lamentable que Ribó continue fent una València a la seua mesura”, explica Fernando Giner , El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament per a justificar que aquesta cavalcada va ser un invent de fa 5 anys. A més, no té arrelament cap a la ciutat i ha sigut criticat moltes vegades pel seu caràcter purament polític i per ser un intent de substituir o desvirtuar la tradició de Reyes.  

L’anomenada ‘cavalcada de les magues’ és un acte impulsat des que Compromís va arribar al govern municipal, però que no es basa en cap mena de tradició valenciana anterior. Només existeix el precedent de la cavalcada que es va fer al gener de 1937 a València, en plena Guerra Civil, per a substituir a la de Reyes, carregada de missatges comunistes com una carrossa amb un bust de Stalin. Precisament, no un precedent a imitar.

Des que Compromís i el PSOE es van fer amb el govern municipal, no han deixat d’afavorir aquesta cavalcada alternativa. Ara intenten colar aquesta cavalcada de les magues com a tradició per a assegurar, entre altres coses, l’ocupació de l’espai públic que necessita, posant-la al mateix nivell que les processons vicentines o de Setmana Santa.