Junta Central Fallera incrementa el pressupost per dignificar a pirotècnics i indumentaristes i millorar l’atenció a les falles amb la transformació digital

0
42

El Consell Rector de Junta Central Fallera (JCF), presidit pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha aprovat esta vesprada amb els vots a favor dels representants de Compromís i el PSOE, l’abstenció dels del PP i el vot en contra de la de Ciudadanos, el seu pressupost per a 2020, que arriba als 2,54 milions d’euros, un 10,15 % d’increment respecte al pressupost anterior, el que suposa també la major pujada interanual des de la creació del Consell Rector de l’ens faller i que ubica els comptes en un 17,7 % més que al 2015.

Així ho ha destacat el president de JCF. “Són uns comptes realistes, transparents i ambiciosos, amb partides ajustades a les necessitats reals, i que ens permeten avançar encara més en la dignificació de sectors patrimonials com la pirotècnia i la indumentària valenciana i en la modernització per guanyar en agilitat i cobertura en l’atenció a les comissions falleres”, ha explicat Fuset.

Així, una de les partides que es veu augmentada té l’objectiu de dotar la plantilla de l’organisme autònom amb una plaça més de categoria administrativa. “Este reforç imprescindible en la professionalització de JCF ens permetrà avançar en la transformació digital que ja s’aplica en l’Ajuntament amb PIAE, guanyar agilitat i transparència en els tràmits i ampliar també l’horari d’atenció en JCF”, ha explicat Fuset. A més, l’increment pressupostari també recull els acords d’augment salarial del personal públic i es dona resposta a la necessitat de renovar mobiliari i part dels equips informàtics que utilitza el voluntariat de JCF.

Altra novetat important explicada per Fuset és l’increment d’un 9,78 per cent del pressupost de la partida de festejos, amb què “seguirem dignificant el sector pirotècnic valencià amb un gran retorn econòmic per a la ciutat”, amb un augment del 7 %, i també s’incrementa la partida per a l’Exposició del Ninot, el multitudinari acte de la Crida i diversos concursos i lliuraments de premis a les comissions falleres. A més, creix la dotació per a premis de la delegació de Cultura i les subvencions al teatre faller.

L’increment pressupostari també contempla un augment d’un 12,27 % per a “dignificar el sector de la indumentària tradicional valenciana en coherència amb el que ja s’ha anat fent amb elements que formen part del Patrimoni de la Humanitat mitjançant les ajudes per a contractar bandes de música, l’augment en premis i subvencions als treballs dels artistes fallers i els convenis amb el Gremi o la consecució de nous premis econòmics per als llibrets”. L’augment en este apartat també servirà per fer front al trasllat de les exaltacions de les falleres majors de València al Palau de Congressos.