La tradició agrícola marca la popular ‘Fireta’ de Guadassuar

0
340

Com cada mes de gener arrenca el Porrat de Sant Vicent per celebrar el dia del patró. Un esdeveniment que s’ha convertit en un referent a la província.
Com cada mes de gener (del 21 al 23) arrenca el Porrat de Sant Vicent o Fireta de Guadassuar per celebrar el dia del patró, Sant Vicent Màrtir o Sant Vicent de la Roda. Un esdeveniment que s’ha convertit en un referent a la província i que manté la seua essència arrelada en la tradició agrícola.

Encara que la primera referència és de 1716, perquè l’arxiu municipal va ser cremat durant la Guerra de Successió, se suposa que el seu origen és de l’època medieval. De fet, les festes se celebren en honor a el patró del poble i titular de la parròquia des de la seva fundació al segle XIV (1340).

El Porrat ofereix un ampli ventall d’actes, i no sol religiosos, ja que la gastronomia, música i artesania estan presents en el que ja és el més important de la seua comarca i tercer a la província de València.

I durant els caps de setmana següents continua la fira, els dies dies 27, 28 i 29, tindrà lloc la Fira Agrícola i Industrial de Guadassuar, amb un sentit més comercial.