L’amenaça de la gota freda obliga a retardar les Falles d’Elda

0
308

La celebració de les Falles d’Elda s’ha ajornat dues setmanes per la gota freda. Davant l’alerta meteorològica prevista per als pròxims dies s’ha decidit, en una reunió extraordinària i urgent celebrada aquesta nit en la seu de la Junta Central de Falles, ajornar les festes als dies del 25 al 29 de setembre.

La nova data, decidida per unanimitat, tracta de facilitar els possibles canvis amb la finalitat d’assegurar els recursos humans a les comissions, dins d’un termini d’actuació major

Després de contactar amb l’Agència Estatal de Meteorologia iMet eosat, i després de valorar les diferents opcions plantejades, les Falles d’Elda “no estan disposades -segons arreplega el comunicat difós aquesta nit- a posar en risc a les persones, els artistes i els constructors implicats en el procés de la plantà, així com davant la impossibilitat de dur a terme els actes previstos davant l’alerta meteorològica”.

En la reunió han estat presentes tots els presidents de les comissions falleres d’Elda encapçalats per la presidenta de la Junta Central, Isabel Villena; la regidora de Festes, Lorena **Pedrero; els caps de la Policia Local i dels Bombers així com el Mestre Major del Gremi d’Artistes d’Alacant, Joaquín Rubio, que precisament anava a donar lectura, en la nit d’aquest dimecres, del pregó amb el qual començarien les Falles d’Elda de 2019.

Cal recordar que l’any 2007 es va produir a Elda una forta pedregada en plenes festes del foc. Va ser el divendres al migdia i els presidents de les comissions van decidir, reunits en junta, que els membres del jurat visitaren els monuments i atorgaren els corresponents premis als millors. Però unes falles estaven més danyades que unes altres per efecte de la pedra, la qual cosa va generar una aferrissada controvèrsia entre les comissions. En aqueix cas el lliurament dels guardons també es va realitzar, de forma extraordinària, en el pavelló poliesportiu cobert Ciutat d’Elda “Florentino Ibáñez”.