Turís celebra la festa de la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos

0
393
La parròquia de Turís celebra el póximo diumenge la festa canònica de la seua patrona, la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos. A les 12.00 h tindrà lloc la missa solemne en el seu honor, cantada per la coral Vicent Ribes, durant la qual es lliurarà el nou pin de la Confraria dels Sants Patrons a les cambreres, els elets i els “portadors”. A la vesprada a partir de les 20.00 h la seua imatge processionarà pels carrers del poble acompanyada pel Grup de Danses Torís fins a tornar a l’ermita, on romandrà fins a les festes patronals i populars d’agost de l’any que ve.
Per aquest motiu durant aquests dies també s’estan duent a terme altres celebracions de devoció a la patrona com el romiatge fins al monument que té dedicat en la zona del Turrulló, la més alta del nucli urbà on diu la tradició oral que es va aparèixer la Mare de Déu a dos xiquets del poble quan una gran tempesta amenaçava la localitat.  Centenars de fidels van realitzar el recorregut abillats amb canyes i pañoletas fins a arribar al lloc al costat de cavalleries i carros per a celebrar allí una Eucaristia.
Durant aquests dies també s’està celebrant a les 22:15h la tradicional novena en el temple parroquial, amb gran afluència de fidels, sense oblidar la cita del besamans que el dissabte passat va congregar a persones de totes les edats per a acostar-se a la imatge de la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos.