Sant Valerià guanya el concurs de betlems fallers amb 60 quilos de pasta

0
204
Font: Falla Sant Valerià

La falla Sant Valerià ha guanyat el primer premi de Betlems fallers que organitza la falla Lope de Rueda, en la modalitat tradicional. En total 7 comissions de l’Horta Sud han participat en este concurs que ha arribat a la seua vintena edició en la modalitat tradicional i de manualitats.

La falla Sant Valerià ha guanyar amb un betlem tot fet de pasta, un viatge a Italià rural on es podien contemplar escenes típics d’un poble mediterrani. Amb la Toscana com a fil conductor, l’ambientació musical i quilos i quilos de pasta, els fallers s’han fet amb el primer premi. En total la comissió ha gastat 60 quilos de diferents tipus de macarrons, espaguetis, fideus, conxes, tallarines, etc. de diferents colors per marcar este pessebre d’inspiració napolitana (es escala) on no faltava el palau d’Herodes, el mercat, l’anunciació als pastors, els reis, l’apuntà i fins i tot un tren que es movia al voltat confeccionat amb pasta de lasanya. Les falleres major de Torrent, Alicia Pallardó i Sandra Peris, junt amb les seues corts d’honors i els representants de Lope de Rueda han fet entrega dels premis.

La falla Escultor Vicent Pallardó ha quedat segona en un divertit naixement fet de plastilina, amb molt colorit i diverses escenes. Per la seua banda, la falla Pare Méndez ha confeccionat un betlem tradicional on no faltaven escenes com la visita dels reis, el poblat, el mercat i diferents places. La falla Camí Reial ha quedat segona (a diferència d’un punt), amb un betlem inspirat en Israel i amb fort pes d’Egipte i restes de piràmides i escultures d’esta civilització.