La Crida dóna el tret d’eixida a les falles de Sagunt 2020

0
322

Amb la celebració, dissabte passat 15 de febrer, de la Crida, s’inicien oficialment les falles al Camp de Morvedre. L’acte, que es va celebrar en la Tinença d’Alcaldia del Port de Sagunt, es va iniciar amb una desfilada des del Centre Cívic de totes les falles pertanyents a Federació Junta Fallera de Sagunt.

L’acte va ser presidit per les Falleres Majors de Federació, Sandra Ordiñaga i Aitana González, acompanyades per les seues Corts d’Honor, el president Executiu, Jaime Gil i el Vicepresident General, Paco Giménez. Va comptar també amb la presència de l’alcaldessa de Sagunt en funcions, Mª José Carrera, l’edil de Cultura i Festes i Cultura Popular, Asun Moll, i l’alcalde de Gilet, Salva Costa, així com diferents representants de la corporació municipal saguntina.

En primer lloc es va celebrar l’acte de lliurament de les màximes recompenses falleres, tant a col·lectius, com a infantils i adults. El moment àlgid va arribar amb el lliurament dels Masclets d’Alta distinció al mèrit Faller, que en aquesta ocasió van ser concedits a Dolores Cosín Munera, de la Falla Eduardo Merello, Francesc Marco Tortajada, de la Falla Santa Anna, Antonio Fresno Ortiz, de la Falla Luis Cendoya, Matilde Iborra Puente, de la Falla Teodoro Llorente i Maria del Remei Hervás Torres de la Falla El Mocador.

Acabat l’acte de lliurament de recompenses, una agrupació de fallers i falleres de diferents comissions va delectar als assistents amb una dançà composta de diferents balls tradicionals.

A continuació va ser el moment de la Crida per part de les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, Sandra Ordiñaga i Aitana González que, en un emotiu discurs, van ser les encarregades de donar per iniciades les festes amb el tradicional: Ja estem en falles! Que va alçar els aplaudiments i vítores dels assistents.

Després de cantar els himnes de Sagunt i València, un espectacular castell de focs artificials va posar el fermall d’or a l’acte.

Com a punt i final a un dels actes més esperats del món faller, com és la Crida, a la nit, la festa va ser amenitzada per l’Orquestra Jamaica Xou, amb una espectacular posada en escena que va fer les delícies dels assistents que van omplir la Plaça del Sol en el que ha sigut en inici de les falles 2020.