La Pirotècnia Pibierzo ha sigut l’encarregada de disparar la sisena mascletà de les Falles 2019

0
169

La Pirotècnia Pibierzo torna a València amb una mascletà apoteòsica
La Pirotècnia Pibierzo ha sigut l’encarregada de disparar la sisena mascletà d’aquest mes de març de les Falles 2019, amb un espectacle que ha fet gaudir a tots els assistents i amb el qual han demostrat com es treballa la pólvora en el seu lloc d’origen: El Bierzo de León.

El tret de hui ha sigut clàssic, una mascletà tradicional valenciana, molt més apoteòsica que artística on el segell de la pirotècnia Pibierzo s’ha deixat notar sobretot en els començaments i en els finals de cada secció. En l’inici no han faltat els trons, les serpentines ni els colors. A més, els quatre minuts de terrestre han comptat amb tres retencions i tres terratrémols per a arribar a un final sec i hermètic.

La Pirotècnia Bierzo va debutar en les Falles 2015 i quatre anys després ha tornat a la càrrega en la catedral de la pólvora on el públic els ha rendit una gran ovació. A més, l’any passat es van alçar amb el primer premi al millor terratrémol i dos segons premis del jurat en les Festes de la Magdalena de Castelló.

Per la seua part, des del balcó de l’Ajuntament la mascletà de hui també s’ha viscut amb molta intensitat. Allí, les Falleres Majors 2019, Sara i Marina, han estat molt ben acompanyades per les Juntes Locals d’Elda i Foios, i per les representants de les Cases Regionals d’Espanya. També han celebrat l’aniversari de Paula Santarrufina, component de la Cort d’Honor Major, a la qual li han tret un pastís perquè puga bufar i celebrar el seu dia en un context tan especial.

A més, també han estat Xavi i Ariadna de CapdeSuro, artistes fallers de la Falla Municipal Infantil, al costat dels autors dels Llibrets de les Falles Municipals que s’han presentat aquest mateix matí en el Saló de Cristall.

Fotografies: Armando Romero.