La Crida es celebrarà l’1 de març per primera vegada en la història

0
36

La Crida de les Torres de Serrans pot ser per primera vegada en la història l’1 de març. D’aquesta manera es vol acostar als festejos propis de falles, segons ha publicat el diari Les Províncies. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, proposarà als delegats del sector aquest canvi.

Fuset ha destacat que en la dècada dels 90 ja es va realitzar aquest acte dins del mes de març per a unificar les activitats. L’any 2020 coincidiran tres caps de setmana continuats amb esdeveniments fallers com la gala fallera, Cavalcada del Ninot i la plantà. Un canvi que segurament donarà molt que parlar quan encara no ens hem recuperat de la polèmica amb l’adjudicació de la indumentària.

La Crida en els últims anys sempre s’ha realitzat l’últim diumenge del mes de febrer, però no sempre s’ha realitzat de la mateixa forma, ja ha patit una peculiar evolució des que en 1931 s’instituïra.

La primera vegada que es va celebrar la Crida va ser el 15 de març de 1931, diferents bandes de música van recórrer els carrers de la ciutat amb un pregoner al capdavant convidant a viure la festa. Tots van concloure en la plaça de l’Ajuntament, llavors Plaza d’Emilio Castelar, des d’on es van llançar carcasses i coets amb els concordes de l’himne de la “Regió”.

La primera vegada que es va fer a les Torres de Serrans va ser l’11 de març de 1955 i així fins als anys 90 quan també hi ha algun antecedent que se celebrara en el mateix mes de març.