La Dansà de les comissions falleres plena de folklore la plaça de la Verge malgrat la pluja inicial

0
285

Les comissions falleres han han omplit de folklore, música i balls tradicionals aquest divendres la plaça de la Verge amb la Dansà de les Falles, que ha comptat amb la participació d’un total de 235 parelles –un total de 470 persones– i que ha sigut encapçalada per la Fallera Major de València, Laura Mengó, i la seua Cort d’Honor.

Cada segon diumenge de maig, la ciutat de València celebra el dia de la seua patrona, la Verge dels Desemparats. És per això que els dies previs a aquesta festivitat se celebren diversitat d’actes en el seu honor, sent la va dansar dels més esperats.

Després de la dansà infantil celebrada la vesprada del dijous, la plaça de la Verge ha congregat la nit del divendres al món faller per a celebrar el seu ja tradicional dansà a la Mare de Déu.

A les 22.00 hores, sota al tapís floral, dedicat enguany al centenari de la coronació de la Verge dels Desemparats, 235 parelles de ball, acompanyades pel grup de Tabal i Dolçaina de Junta Central Fallera, i encapçalades per la Fallera Major de València, Laura Mengó, i la seua Cort d’Honor, han entrat en la plaça de la Verge sota l’expectant mirada de totes les persones allí congregades, tot i la pluja inicial, que no ha aconseguit desvirtuar l’acte.

Totes elles han recorregut la plaça a ritme de boleros i fandangos deixant una preciosa imatge plena de la nostra tradició i folklore. Indumentària, música i ball han sigut els grans protagonistes de la nit.