La falla Avinguda triomfa en la Cavalcada del Ninot

0
541

L’activitat fallera ha sigut la protagonista del cap de setmana a Torrent. Dissabte a la nit tingué lloc un dels moments més esperats de l’agenda fallera: la Cavalcada del Ninot; un acte on participaren les 29 comissions falleres de la ciutat, que desfilaren des de la font de les Granotes i passaren per l’avinguda al Vedat fins a arribar a la plaça de les Corts Valencianes. La sàtira, la crítica i el humor ompliren el carrers amb diferents temàtiques, com per exemple la crítica local, les eleccions i, sobretot, temes tan actuals com ara la violència de gènere o la igualtat. La falla Avinguda, amb el lema Alicia en el país de les meravelles, es va declarar guanyadora de la nit amb el primer premi de la crítica de la Cavalcada del Ninot, primer premi de comparsa i primer premi de carrosses confeccionades. El segon de crítica fou per a la falla Sant Roc, el tercer, per a la falla Lope de Rueda i el quart premi, per a la falla Cronista Vicente Beguer Esteve.

La cavalcada es va iniciar amb la participació de la fallera major de Torrent, Carmen Raga i Ortí, la qual, acompanyada de la cort d’honor, va ser rebuda per l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Falles, José Antonio Castillejo, i la resta de la corporació municipal. L’alcalde destacà la gran participació de les comissions falleres que “treballen i s’impliquen per fer de les nostres falles una festa gran, que any rere any es supera, i fan que Torrent siga un poble que manté vives les seues tradicions, la cultura i la història”.

Els premis a les falles es van lliurar diumenge en l’Antic Mercat i fou la fallera major l’encarregada de llegir les actes i anunciar a les comissions la relació dels premis, que són els següents:
Premis Crítica JLF
-Quart premi: falla Cronista Vicent Beguer Esteve
-Tercer premi: falla Lope de Rueda
-Segon premi: falla Plaça Sant Roc
-Primer premi: falla Avinguda
Premis Comparsa JLF
-Quart premi: falla Lope de Rueda-Verge del Puig
-Tercer premi: falla Plaça Sant Roc
-Segon premi: falla Reina Sofia-Plaça Pedro Iturralde
-Primer premi: falla Avinguda
Premis carrosses llogades
-Tercer premi: falla Cronista Vicent Beguer Esteve
-Segon premi: falla Pare Méndez
-Primer premi: falla Sant Gregori
Premis carrosses confeccionades
-Tercer premi: falla Plaça Sant Roc
-Segon premi: falla Ramón y Cajal
-Primer premi: falla Avinguda
Premis Cavalcada del Ninot -Premis FAC-
Primer premi: falla Sant Valerià
Segon premi: falla Plaça Sant Roc
Tercer premi: falla Pare Méndez
Entrega recompenses falleres
Divendres a la vesprada, la sala d’actes de l’Ajuntament es va convertir en l’escenari de l’acte de lliurament de les recompenses falleres de Fulles de Llorer i Brillants, organitzat per Junta Local Fallera i és un reconeixement a l’esforç, al treball i a la dedicació dels fallers i les falleres que durant tants anys treballen per les festes josefines i les seues comissions.
El Granerer
El cap de setmana posà el punt final a la programació fallera amb l’acte de presentació d’El Granerer i l’intercanvi de fotografies de les falleres majors. El llibre oficial faller de Torrent, la portada del qual ha sigut creada enguany per Gio Artcolor, té articles d’investigació que estan fets per la COMFET i que tracten del pintor torrentí Genaro Palau i del 50 aniversari de la falla Barri Cotxera, a més de col·laboracions de l’equip de la JLFT. La revista també té fotografies de les màximes representants de les festes de Sant Josep, així com de les falleres majors i presidents de cada comissió. A més s’inclouen entrevistes i imatges dels monuments que es plantaran als carrers de la nostra ciutat, entre altres coses. Enguany també hi ha una edició en miniatura.
Per a finalitzar, les falleres majors de la ciutat entregaren les seues fotografies a les falleres majors de cada comissió i, al mateix temps, van rebre una imatge de cada una d’elles. També es va fer el lliurament de premis del Concurs del Llibret:
Premis Concurs de Llibret
Premi Vicent Pallardó a la millor portada: falla Avinguda
Premi millor contingut infantil: falla Ramón y Cajal
Premi Pascual Romero al millor article d’investigació: falla Sant Valerià
Primer premi llibret: falla Ramón y Cajal
Segon premi llibret: falla Sant Gregori
Tercer premi llibret: falla Sant Valerià