La Falla Ciscar – Borriana proclama a Carlota Doménech Regina de Maig

0
697

Es tracta d’una costum centenària que representa el pas de la infantesa a l’edat adulta

La falla Císcar-Burriana va celebrar el passat diumenge 27 de maig la tradicional proclamació de la Regina de Maig junt al grup de danses Alimara. En esta edició, després de més de 20 anys d’història, la Fallera Major Infantil de la comissió, Carlota Doménech Galindo, va ser la protagonista d’una costum quasi centenària i que durant molts anys ha estat present en la ciutat de València.

Este acte representa un ritual d’iniciació de l’època romana, les Festes de la Primavera, en què se simbolitza l’exaltació d’una xiqueta i el seu pas a l’edat adulta associant esta estació a l’existència humana.

La Fallera Major de València, Rocío Gil, també va estar present en una celebració repleta de balls i ofrenes de flors per a Carlota. Però, un dels moments més destacats de l’acte va ser quan li van posar a la Regina de Maig una corona de flors sobre el seu cap, que representa la primavera, la vida i la bellesa de la natura.

A més, un grup d’artistes li van cantar uns mayos i la Fallera Major de la comissió i el president, junt a Rocío Gil, li van ballar algunes peces relacionades amb la primavera i la natura.

Fotografia: Josep Zaragoza