La Falla del Duc brilla amb llum pròpia

0
135

Amb el Carnestoltes de Venècia com a protagonista del cos central de la nostra falla, l’aposta per la decoració lluminosa no podia desentonar i així s’ha treballat des de l’inici del projecte. La vistositat dels carnestoltes venecians és molt similar a la que trobem en la festa fallera i, per tant, en l’entorn natural dels monuments d’art efímer gràcies a aqueixa espectacularitat de la il·luminació artística que els embolica.
La intenció de Elecfes Il·luminacions va ser clara des del principi; dotar al nostre barri d’una decoració lumínica avantguardista que, al seu torn, fora capaç de mantenir el seu aspecte més pur i tradicional però entremesclat amb dissenys modernistes capaços de sorprendre’ns.
El color daurat predomina en el nostre particular bosc de la fantasia en el qual trobem unes papallones amb disseny d’avantguarda, una miqueta abstractes, que simbolitzen la decoració de les luxoses vestimentes i els seus espectaculars brodats. Les tradicionals màscares i els vistosos ventalls, elements indispensables per a mantenir l’anonimat dels aristòcrates de l’època en entremesclar-se amb el poble, també estan representats en les figures de metacrilat que acompanyen a l’espectacular papallona i les branques dels arbres decoratius.
Com a entrada principal, una grandiosa portada per a la creació de la qual s’han utilitzat els materials més moderns i la tecnologia d’última generació. Amb ella, novetat destacada a la nostra ciutat en les presents festes falleres, el públic podrà gaudir de diferents jocs de llums que, estem segurs, deixaren sorprès al públic que puga gaudir de la seua contemplació.

DADES TÈCNIQUES
Tot el material utilitzat en l’enllumenat d’aquesta falla està fabricat amb material de baix consum i el cablejat d’aïllant 1000 v. complint amb la normativa del R.E.B.T. (reglament electrotècnic de baixa tensió).
S’han instal·lat, a més de l’espectacular portada, un total de 48 focus led, 31 arcs decoratius, 4 rètols de 10 m amb el nom de la falla i 3 rètols publicitaris, tots ells de baix consum i fabricats amb fil lluminós constituït per led. D’aquesta manera s’evita la utilització de bombetes d’incandescència.
La portada instal·lada presenta com a novetat que està realitzada en LED RGB, la qual cosa permet la realització diversos moviments de llums que representen elements propis de les falles (focs artificials, Senyera, Torres de Serrans i foc) i del Carnestoltes de Venècia (tema sobre el qual gira la falla del present exercici), amb les seues màscares, góndoles creuant els canals o el Pont de Rialto.
Està construïda en alumini íntegrament, està formada per 12.300 LEDS continguts en 41 espais de 2 m d’alt per 1´5 m d’alt, té una altura de 8 mtrs i una longitud de 16´50 m. A més s’ha afegit metacrilat retroiluminado per als escuts de la falla i per al rètol amb el nom. L’escut de la falla mesura 1,30 d’alt i el logo del Duc té 1m d’alt.
La potència utilitzada per a donar llum a la demarcació supera els 33.000 W.

10 PRIMERS PREMIS CONSECUTIUS
Des que en les falles de 1996 aconseguírem el primer premi en la categoria B, després de 14 anys entre els grans, mai hem abandonat aqueix lloc d’honor en l’escalafó. Així, es compleixen 10 anys de màxims guardons consecutius en el que, per a nosaltres, és un rècord tan històric com il·lusionant. Amb aquesta nova victòria continuem creixent de la mà de Elecfes Il·luminacions després de 24 anys d’estreta vinculació i treball conjunt. L’any vinent complirem la nostra Noces de Plata de feliç relació, tant professional com personal, alguna cosa que ens ompli de satisfacció i d’orgull.
La fidelitat ha donat els seus fruits i ja preparem la celebració d’aqueixos 25 anys amb magnificència.