La Falla Luis Cendoya inaugura la seua setmana cultural dedicada als betlems

0
650

La Falla Luis Cendoya de Port de Sagunt va inaugurar divendres passat, 2 de desembre, la seua setmana cultural amb una exposició dedicada al món dels betlems. Les Falleres Majors d’esta comissió de Port de Sagunt, Patricia Romeua i María Albalat, i els seus presidents, Juan Carlos Requena i Pablo Requena, van ser els encarregats de tallar la cinta inaugural davant de la presència de les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Daurat, que van estar acompanyades del vicepresident de relacions externes, Antonio Fleix, i el delegat de Cultura, Gaby Collado.

En la mostra preparada per esta comissió, tots els presents van poder veure diversos formats de betlems amb els seus naixements o escenes típiques d’este tipus d’instal·lacions; d’esta manera, hi havia betlems més antics i tradicionals, altres més moderns, alguns d’ells en miniatura i inclús alguns fets amb xocolatines, botelles d’aigua i de refresc. Però, sense cap dubte, el que més va cridar l’atenció va ser el betlem valencià realitzat pels propis fallers d’esta comissió fa alguns anys.

Entre la resta d’activitats realitzades dins de la seua programació cultural cal destacar una visita guiada pel Teatre Romà i el Castillo, entre altres llocs del casc històric saguntí, un taller de cuina per als més menuts, cucanyes per a adults o la gravació d’un lipdub en el seu casal faller amb una de les cançons més especials per a esta comissió com és “A qui li importa” d’Alaska, que han compartit a través de les xarxes socials.

Als integrants d’esta falla de la localitat, encara li queden alguns dies per davant de la seua setmana cultural ja que esta nit acudiran al cine a veure la pel·lícula “Villaviciosa del lado” mentres que, demà, seran els més menuts els que disfruten del sèptim art. La setmana cultural conclourà el diumenge, 11 de desembre, amb una menjar popular i l’entrega de premis dels diversos concursos. A més, fins a este últim dia, Luis Cendoya, durà a terme una arreplega de joguets que seran donats, posteriorment, a Cáritas per als xiquets de les famílies més necessitades de la ciutat.