La falla municipal acollirà tres concerts

0
314

La Habitación Roja, Smoking Souls i Tórtel actuaran entre el 16 i el 18 de març.

La falla municipal serà escenari de tres concerts en acústic els pròxims dies 16, 17 i 18 de març. Dijous serà La Habitación Roja el grup que actuarà en la base de la falla, obra d’un grup d’artistes fallers encapçalats per Manolo García; divendres, dia 17, serà el torn per a Smoking Souls i dissabte serà el moment per a l’actuació de Tórtel.

La falla gran municipal es convertirà així en escenari musical eixos tres dies entre les 20:45 hores (hora d’inici dels concerts) i les 21:45 hores. L’escenari el conformaran els 10 metres de diàmetre de la base de la falla, que enguany porta per lema ‘València, Ca La Trava’ i que supera els 41 metres d’altura.

“Convertim la falla municipal en escenari per a estes tres actuacions, convertint-la en un aparador ben singular i visible per a l’escena valenciana i ampliant així l’oferta d’oci i festiva durant els dies grans de Falles”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Paral•lelament, els xiquets i xiquetes que ho desitgen podran visitar la falla infantil municipal entre els dies 15 i 18 de març, de 10:00 a 12:30 hores i de 16:30 a 19:30 hores.

“Amb els ‘Concerts a la Falla’ i les visites a l’interior de la falla infantil aconseguim que les falles d’enguany siguen les més interactives i participatives”, ha afegit Fuset, qui ha recordat que precisament l’avaluació de materials o la capacitat d’interactivitat va ser algun dels criteris principals a l’hora de la tria de les falles municipals d’enguany, feta per jurats independents i sense cap vot polític. A més, ha recordat que el llibret municipal inclou una proposta didàctica i es pot arreplegar en la llibreria municipal o descarregar des de l’app gratuïta Llibrets de Falla, disponible per a iOS i Android.

Els grups de ‘Concerts a la Falla’

La Habitación Roja és el grup de pop-rock indie valencià més internacional. Va ser format ja fa més de 20 anys a l’Eliana i ja han editat 10 àlbums. Entre els reconeixements que han rebut hi ha, per exemple, el Premi de la Música Independent a la Millor Cançò i Àlbum Pop i també l’IMAS mexicà al Millor Artista Espanyol.

Smoking Souls és una banda de rock de Pego (Marina Alta). Acaben de publicar el seu tercer treball i són responsables d’algunes de les propostes més representatives de l’escena musical en valencià als darrers anys.

Tórtel és el projecte musical del valencià Jorge Pérez. Ja porta tres àlbums publicats i han aconseguit un reconeixement molt positiu de manera constant per part de la crítica musical.