La falla municipal infantil agafa color a tres mesos de la plantà

0
637

La Falla Municipal infantil avança en el taller dels artistes fallers de Benimaclet

Tan sols queden tres mesos perquè València comence a omplir-se de l’art efímer de les nostres falles, i per això, els tallers que s’encarreguen de les falles municipals continuen el seu treball sense descans.

En aquesta ocasió, parlem amb Cap de Suro Estudi, format per Xavi i Ariadna, que enguany construeixen la parada de flors núm. 14 de la Plaça de l’Ajuntament i que podrem veure al carrer el 14 de març.

Com ens ha comptat Xavi ja han finalitzat l’estructura central i els modelatges de les figures protagonistes. Recentment han acabat d’escatar aquests ninots i falten alguns objectes i detalls per modelar. Actualment estan començant a pintar la falla, començant pels colors roses i salmó de la pell dels ninots. En els pròxims dies volen accelerar el treball amb l’acolorida paleta que promet la parada de flors núm. 14, per a poder dedicar-li més temps a la fase de decoració i elaboració de detalls, com les flors de paper que continguen els tests.

A més Sara Larrazábal, Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor, han posat el seu granet d’arena en aquest procés; i és que fa uns dies van visitar el taller i van participar en un taller per a participar en la creació de la falla. Des de Cap de Suro s’han creat tretze tests amb la forma del bust d’una fallera, i les tretze xiquetes van poder fer l’empaperat de les figures amb l’ajuda dels artistes fallers.

Les xiquetes es van portar bones impressions i els va agradar molt tant el taller com la forma que anava prenent la falleta municipal. A més estaven ben informades sobre l’homenatge que vol fer la falla al tradicional mercat de flors d’Ajuntament. D’altra banda s’ha recuperat l’esperit de “l’estoreta velleta”, constituint part dels expositors amb mobles reutilitzats als quals se’ls donarà una última vida abans que les flames devoren aquesta obra.

Amb tot això, la falla municipal infantil proposta per Cap de Suro Estudi vol una cremà més neta i uns ninots que a més de la seua bellesa, les seues formes i els seus colors tinguen una història que contar. No obstant això, hem d’esperar 90 dies per a descobrir-la.

Comença el compte arrere.

Fotografies: Josep V. Zaragoza